Gehavend KHC speelt gelijk tegen Bennekom

Een gehavend KHC heeft met een enorme krachtsinspanning een punt weten te halen uit de thuiswedstrijd tegen het sterke Bennekom. De groep geblesseerden nam verder toe, was het vorige week het uitvallen van Florian van de Wal en Maurice Vespiani. Nu verdraaide in de warming up Durk van der Leest zijn knie en kon niet spelen. KHC leek dan ook een ogenschijnlijk kansloze middag tegemoet te gaan. Echter niets was minder waar. Het team van trainer Kenan Durmusoglu beet zich in tegenstelling tot vorige week in de derby met buurman Dos Kampen nu wel vast in de wedstrijd. Al moet gezegd worden dat KHC ontzettend veel geluk had in de 7e minuut van de wedstrijd. Doelman Arian Sevok taste mis en de bal kon maar net van de doellijn gehaald worden. Aan KHC zijde kreeg Saba Gwedelidze een enorme kans in de 29e minuut wist hij oog in oog met de Bennekomse doelman het net niet te vinden. Bennekom kreeg nog wat kansjes maar KHC wist knap stand te houden tot de rust 0-0. Na de thee was er toch weer even niet de scherpte die nodig is op dit niveau. Gestuntel in de KHC defensie bracht Bennekom gemakkelijk op 0-1. KHC ging vervolgens op zoek naar de aansluittreffer, maar Bennekom stond goed te verdedigen en KHC kreeg nagenoeg geen kansen. In de 65e minuut werd zelfs 0-2 nadat de bal zomaar ingeleverd werd door een verdediger. Op Sportpark De Venen begon menig KHC supporter al aan een nederlaag te denken. Tot 10 minuten voor het eind plotseling de 1-2 kwam. Aanvoerder Leroy Knol die een prima wedstrijd speelde en het team op sleeptouw nam plaatste de bal op Giorney Rojer die met een schuiver de doelman van Bennekom verraste. Had KHC vervolgens nog de veerkracht om een puntje te pakken. Met een geweldige krachtsinspanning lukte dat. Bennekom begon wat tijd te rekken om de punten over de streep te trekken en dat werd ze uiteindelijk fataal. Leidsman Peter Janson uit het friese Oenkerk trok terecht enkele minuten blessuretijd bij. In de laatste minuut zette invaller Jorik Schuur nog eenmaal aan. Met een geweldige spint op de linker vleugel ging hij een verdediger voorbij en plaatste vanaf de achterlijn de bal voor het doel. De naar voren gesnelde Jarron de Lange poeierde de 2-2 binnen. Een verbouwereerd Bennekom en een KHC in extase achterlatend. 

Resumerend: KHC heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden in de thuiswedstrijd tegen het sterke Bennekom. Een gehavende verdediging, maar met een prima inzet van de spelers die het moesten doen. Vanuit een ogenschijnlijk achterstand terug komen naar een gelijkspel is een geweldige prestatie behaald op collectieve inzet. Volgende week gaat KHC op bezoek bij wederom een sterkhouder in de 1e klasse D. Het Apeldoornse CSV heeft ambitie om naar de hoofdklasse te gaan en wist in Kampen zaterdagmiddag overtuigend Go Ahead Kampen met 1-4 te verslaan. KHC staat met deze uitslagen op plek 8 en weet de andere Kamper ploegen onder zich te houden. De wedstrijd tegen CSV Apeldoorn op Sportpark Orderbos in Apeldoorn begint zaterdagmiddag a.s om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sarah Brinkkemper uit Wolvega.

Verslag: Tjibbe van Dijk | Foto: John Zoetebier