KHC weet punt over te houden tegen CSV Apeldoorn

Het zit KHC even niet mee. Wederom werd trainer Kenan Durmusoglu geconfronteerd met een tegenvaller. Nu was het Goirney Rojer die voor de wedstrijd moest afhaken met een spierblessure, en moest er zelfs een beroep gedaan worden op de in het 3e voetballende good old Tom Diender. Met maar liefst 6 geblesseerden loopt de ziekenboeg ruim vol, en is het te hopen dat er komende week enkele spelers terug keren van hun blessures.Sterkhouder CSV Apeldoorn zette KHC vanaf het begin direct onder druk. KHC wist met goed verdedigen de tegenstander van scoren af te houden. Keeper Arian Sevok wist in de 12 e minuut redding te brengen. Een minuut later was er een kans voor KHC. Een inzet van Hushan Ali belande in de handen van de doelman. En enkele minuten later nogmaals door een verdediger. KHC verdedigde prima en Mike Frederiks en Delano Rijke zaten prima in de wedstrijd. Ook de tot verdediger gebombardeerde Romano Luhukay deed het prima en CSV Apeldoorn had geen antwoord op het spel van KHC. In de slotfase van de 1e speelhelft nam KHC zelfs brutaal de leiding. Hushan Ali plaatste de bal uitstekend op de mee gesnelde Leroy Knol die fraai scoorde 0-1. Helaas kon KHC de voorsprong niet over de rust heen tillen. Een fout in de verdediging bracht CSV Apeldoorn op slag van rust op gelijke hoogte. Na de thee een fanatiek aanvallend CSV Apeldoorn dat een tandje bijschakelde om KHC te verschalken. Dit lukte niet al ging KHC enkele keren door het oog van de naald. Echter doelman Arian Sevok stond prima te keepen. En de verdediging gaf geen krimp. Aan de andere kant kreeg KHC ook nog enkele kansen. Boaz Smit die ontzettend hard werkte had enkele malen het geluk niet aan zijn zijde, en ook Hushan Ali had KHC de zege kunnen brengen. In de slotfase hadden beide teams geluk. Een doelpunt van CSV Apeldoorn werd wegens buitenspel afgekeurd. En in de laatste minuut had invaller Kevin Olaria de winnende treffer op de schoen. Echter de Apeldoornse sluitpost wist met een uiterste krachtsinspanning de harde inzet onder de lat te toucheren tot hoekschop. Scheidsrechter Sarah Brinkkemper maakte vervolgens een eind aan de wedstrijd, en daarmee behaalde KHC zijn 7e remise van dit seizoen.Resumerend: KHC heeft zaterdagmiddag prima gedaan in de lastige uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn. De formatie van trainer Jan Kromkamp had geen antwoord op het spel van KHC. Met prima verdedigen en scherpe counters kwam het wederom tot een prima prestatie. Ondanks de vele blessures werd er met inzet gestreden en dan kun je ver komen als team. Volgende week weer een lastige tegenstander. Het sterke SDV Barneveld komt op bezoek. De Barneveldse formatie won zaterdag j.l. met 2-0 van de Merino’s en staat op een verdienstelijke 3e plek. KHC staat met 13 punten op een plaats in de middenmoot.De wedstrijd tegen SDV Barnelveld op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rik Berends uit Oosterwolde (fr)Na afloop is er muziek in de kantine met zanger Peter Wezenberg.

Verslag: Tjibbe van Dijk