Overwinning DOS op DZC ’68 komt in 2e helft niet meer in gevaar

Wat een prachtige entourage op sportpark De Maten. En dat op een dinsdagavond. Maar er stond dan ook wel wat op het spel. De hoofdmacht mocht nog 45 minuten de wei in om de 2-0 voorsprong te verdedigen tegen DZC ’68 uit Doetinchem. DOS werd aangemoedigd door maar liefst 300 supporters die de moeite hadden genomen om de spelers te ondersteunen. De opkomst, met mooi siervuurwerk (keurig netjes buiten de omheining afgestoken), gaf zo direct extra sfeer. Van aftrap af probeerde DZC ’68 de aanval te zoeken en DOS vast te zetten. Dat plan kon na nog geen vijf minuten de prullenbak in. DOS kreeg enkele meters buiten het vijandelijk strafschopgebied een vrije bal na een prachtige rush vanaf eigen helft door Burak Öztürk. Matthijs de Blok schoot het leer schitterend boven in de verre kruising.

In de 54e minuut kreeg het elftal van trainer Jos van der Veen de enige kans van de avond. Thomas Kleinlugtenbeld schoot ineens tussen de palen, maar Kevin Dijkstra stond goed gepositioneerd.In de slotfase waren er nog twee kansen van Matthijs. Eerst middels een schot, maar die ging recht op de keeper af. In de 88e minuut mocht hij nogmaals een vrije bal nemen op vrijwel dezelfde plek als eerder in de wedstrijd. Dit keer belandde de bal boven op de deklat. Al met al een dik verdiende zege op DZC ’68. DOS kon zo binnen enkele dagen opnieuw drie punten bijschrijven en staat nu op een gedeelde 10e plek op de ranglijst met evenveel punten als DOS ’37 en Go-Ahead Kampen. KHC heeft twee punten minder, maar moet nog wel twee wedstrijden inhalen. Aankomende zaterdag speelt DOS om 15.00 uur thuis tegen csv Apeldoorn.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Burak Öztürk, Martijn Barneveld (88e Klaas Jan Mulder), Leroy Krijn, Joël Visscher, Burak Alp, Ruben Meijer, Matthijs de Blok, Raymon Beuling, Twan Knul, Mitchell Hooisma.

Door: Jan de Vries
Foto’s: Marc Maurer