Uitstel vanwege corona niet meer mogelijk in het amateurvoetbal

Het is voor clubs in het amateurvoetbal niet langer mogelijk om vanwege corona uitstel voor een wedstrijd aan te vragen. Daar heeft de KNVB toe besloten om de voortgang van de competitie te waarborgen.Tot voor kort konden clubs maximaal één keer uitstel vragen bij een corona-uitbraak binnen de selectie. Een eventuele tweede aanvraag zou door de KNVB worden beoordeeld.

In de categorie A van het veldvoetbal kan er niet langer om uitstel worden gevraagd vanwege corona. In het zaalvoetbal gaat het om zowel categorie A als B.De KNVB wil de laatste weken voor het eind van de competitie geen doordeweekse wedstrijden meer inplannen. Zo kan worden gewaarborgd dat de laatste twee wedstrijdronden gelijktijdig worden afgerond. ‘Het aantal doordeweekse inhaalmomenten voor het veldvoetbal is beperkt in de maand mei. We zien dat in meerdere competities al gebruik wordt gemaakt van de doordeweekse inhaalmomenten in mei en dat het aantal mogelijkheden om in te halen voor teams steeds beperkter wordt’, valt te lezen in de verklaring van de KNVB.’

Om te zorgen dat de nacompetitie tijdig kan beginnen is het noodzakelijk om het aantal beschikbare doordeweekse inhaalmomenten vrij te houden voor eventuele andere tegenslagen, bijvoorbeeld voor een afgelasting door weersomstandigheden’, aldus de KNVB, die voorts aangeeft dat de noodzaak om uitstel voor corona aan te vragen minder aanwezig is door het fors dalende aantal coronabesmettingen en het aangepaste overheidsbeleid.