Terechte nederlaag voor KHC tegen DTS Ede

KHC heeft zaterdagmiddag j.l. geen punten weten over te houden aan de lastige uitwedstrijd tegen DTS Ede. De edenaren strijden mee om het kampioenschap en beschikken over een knap voetballend elftal. De strijd bovenin gaat tussen 4 a 5 teams die weinig voor elkaar onder doen. 

De wedstrijd ging dan ook niet goed van start voor KHC. Binnen 10 minuten kreeg DTS al 4 keer een hoekschop te nemen en leek KHC een moeilijke middag tegemoet te gaan. In de 15e minuut werd een bal van de doellijn gehaal door doelman Arian Sevok die KHC daarmee in de wedstrijd hield. De eerste echte mogelijkheid voor KHC kwam in de 22e minuut. De bal werd voor het doel gebracht, en Jorik Schuur schampte de bal met het hoofd rakelings naast het doel. Enkele minuten later was het wederom doelman Arian Sevok die in actie moest komen en enkele fantastische reddingen verrichte. Zodoende haalde KHC de rust met een brilstand, maar DTS was duidelijk de boven liggende partij. 

Na de rust moest Jarron de Lange achter blijven in de kleedkamer met een enkel blessure. Dit bracht met enkele omzettingen KHC behoorlijk in de problemen want DTS combineerde er lustig op los. Het was dan ook wachten op een treffer voor DTS en die kwam er ook. De snelle linksbuiten van DTS ontglipte Durk van der Leest, waarna Huib Siefkes van DTS fraai scoorde 1-0. KHC probeerde het nog wel even, maar DTS was gewoon de beter ploeg in die fase. DTS kwam zelfs op 2-0 via een doelpunt van Evert Palm die de bal voor de voeten gekopt kreeg. Hierna gek genoeg een fel aanvallend KHC dat zowaar nog enkele kansen kreeg. Echter gescoord werd er niet meer. 

Resumerend: KHC heeft geen punten weten over te houden zaterdagmiddag. DTS was duidelijk een maatje te groot. Het is dan ook geen schande om van deze tegenstander te verliezen. De Edenaren beschikken over een prima voetballend team. De strijd bovenin is net zo spannend als in de onderste regionen. KHC zal zeker nog wat punten moeten pakken want het gaat de laatste 6 competitieronden nog erg spannend worden. 

Volgende week krijgt KHC stadgenoot Go Ahead Kampen op bezoek. In de uitwedstrijd gaf KHC na een 2-0 voorsprong en tegen 10 man het zomaar weg in de slotfase en kwam Go Ahead nog langszij. KHC zal dus nu gebrand zijn op een overwinning want met 23 punten staat het in tegenstelling tot de stadgenoten nog niet veilig. Het zal ongetwijfeld weer een spannend treffen worden met hopelijk veel publiek. 

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Spoon uit Enter. In verband met de drukte weer het verzoek om vooral op de fiets te komen naar het sportpark. Na afloop is er muziek in de kantine.

Verslag: Tjibbe van Dijk