De scherpte ontbreekt bij KV Dos Kampen/Unique 1

Afgelopen zaterdag reisde Dos Kampen/Unique 1 naar Opende om het op te nemen tegen OKO/BIES 1. Na vorige week was voor de Dossers duidelijk dat er geen mindere periodes mogen zijn in de wedstrijd om twee punten te kunnen bemachtigen. De thuisploeg wist als eerste de korf te vinden. Door schoten van Iris van Dijk en Dennis van Putten kwamen de Dossers op een 1-2 voorsprong. Al snel werd duidelijk dat niet alle Dossers het vizier op scherp hadden. Tot 6-6 ging het gelijk op, maar daarna had Dos veel moeite om mee te scoren. Aanvallend werden er veel korte kansen, doorloopballen en strafworpen gemist. Verdedigend stond het goed bij Dos en er werd veel druk gegeven op de scherpschutters van de ploeg uit Opende. Toch wisten zij uit te lopen naar een 9-6 voorsprong. Matthijs Bastiaan zorgde er met een afstandsschot voor dat de ploegen met een 9-7 tussenstand de rust in gingen.

Om de wedstrijd te kantelen moest Dos in de tweede helft verdedigend veel druk blijven geven, aanvallend beter gaan zoeken naar de juiste kansen en scherper worden in de afronding.

Dos startte de tweede helft niet goed en OKO/BIES wist uit te lopen naar 11-7. Wederom maakte Matthijs Bastiaan het gat kleiner door een mooi afstandsschot te scoren. Dos bleef energie leveren en kreeg kansen genoeg, maar bij veel Dossers was de afronding nog steeds ondermaats. De thuisploeg bleef met scherp schieten en liep uit naar een 13-8 voorsprong. Vanaf dit moment werd het voor de Geel-Zwarten lastig om de wedstrijd weer spannend te maken. Nog één keer kwamen zij met drie goals op rij terug tot 15-13, maar de ploeg uit Opende reageerde vlot en maakte het gat weer groter. Trainer Jongman probeerde met het inwisselen van Nouk Petersen meer aanvallende impulsen te creëren. Echter lukte het Dos niet meer om aan te haken en uiteindelijk verloor de ploeg uit Kampen met 21-16.

Volgende week staat Kios 1 op het programma. Dos zal thuis om 15:30 uur hard moeten werken voor de eerste overwinning van het seizoen.
Doelpunten: Matthijs 5x, Dennis 3x, Iris 3x, Daan 2x, Laureen 2x en Nikita 1x

Verslag: Nikita Lewerissa