Column Jan L te K #6 15-10-2022

Ik heb niet de illusie dat ik in mijn eentje het gemeentebestuur voor deze blunder kan behoeden.

Dat was wel even schrikken toen ik na lang zoeken op het Internet het ontwerp zag voor het onderkomen van de IJsselkogge op het van Heutszplein. Geen wonder dat het wat ver weg verstopt was in de krochten van het Internet.

Woorden schieten te kort om te beschrijven wat een wangedrocht de gemeente op het plein wil neerplempen. Om te beginnen deugd de locatie niet. Een plein is er niet om op te bouwen. En als het dan toch per se moet dan moet het dat plein mooier maken, en dat is met dit ontwerp niet het geval.

Voor de mensen die het nog niet hebben kunnen vinden. Het ziet eruit als een NAVO-hoofdkwartier uit de jaren tachtig in een film van Paul Verhoeven. Of als twee afgekeurde Tupperware bakjes die op elkaar zijn gestapeld of als……nou ja u kunt misschien toch beter zelf even zoeken.

De gemeente staat op het punt om, net als in 1985 met het staatsieportret van Beatrix, een enorme blunder te begaan. Alleen zal deze blunder veel meer geld kosten dan de 25.000 gulden die dat portret heeft gekost. Ik heb niet de illusie dat ik in mijn eentje het gemeentebestuur voor deze blunder kan behoeden. Maar als we dat nou eens samen proberen. Bel met raadsleden, mail ze, zet een Facebookpagina op, Twitter ze helemaal suf, ga desnoods demonstreren op het van Heutszplein.

Maar het mooiste zou zijn als er een goed alternatief plan zou komen, bedacht door betrokken burgers zelf….Sorry, dat laatste hoeft niet meer, dat is er al.

De IJsselkogge op de plek van het oude zwembad. Nou alleen nog een mooi ontwerp, bedacht door Kamper kunstenaars, architecten en iedereen die iets van bouwen weet. Dan komt het toch nog goed.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.