Column Jan L te K #8 29-10-2022

Dat is een stuk makkelijker dan met betrokken burgers samen iets te bedenken.

Hef de jubelzang, steek de juichtrompet: De democratie werkt, tenminste op gemeentelijk niveau!

Op 12 oktober is in de commissievergadering het plan van B&W afgeschoten om de IJsselkogge op het van Heutszplein ten toon te stellen. Zo had ik vandaag mijn column willen beginnen, maar helaas haalt de actualiteit me in. De wethouder blijft de mogelijkheid openhouden dat het toch het van Heutszplein gaat worden. Het bureau dat de mogelijke plekken moest onderzoeken mag het huiswerk opnieuw maken. Kost een paar centen en dan heb je waarschijnlijk nog niks.

Wanneer leren bestuurders nou eens dat je eerst met de burgers moet praten? De kogge is al jaren geleden boven water gehaald, genoeg tijd dus om samen met burgers een goed plan te maken. Maar nee, we huren een bureau in en dat bureau gaat dan iets bedenken. Want ze hebben er verstand van. Dat is een stuk makkelijker dan met betrokken burgers samen iets te bedenken. Denkt de wethouder.

Helaas heeft de wethouder het mis, het is niet makkelijker en ook nog eens een stuk duurder. Want het bureau doet het huiswerk niet gratis opnieuw. Daar hangen ze weer een nieuw prijskaartje aan. Zonder garantie overigens.

Wanneer leren bestuurders nou eens dat praten met de inwoners van je eigen stad geen verspilling van tijd is. Dat je er misschien zelfs nog iets van op kunt steken dat het uiteindelijk waarschijnlijk nog goedkoper is ook.

Het zou mooi zijn als de wethouder dat zou doen, maar ik heb er een hard hoofd in.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.