KHC zorgt voor sensatie op Sportpark De Venen

Foto: John Zoetebier

Op een guur en koud Sportpark De Venen moest KHC dinsdagavond aantreden voor de 2e ronde van de kockout ronde voor de KNVB beker. Het had zaterdagmiddag j.l een oogwassing gekregen in Wierden waar verloren werd met 4-1 van SVZW. De tegenstander 4e divisionist Rohda Raalte wist haar thuiswedstrijd tegen Alphense Boys met 2-1 winnend af te sluiten.

KHC ging slecht van start. Het verloor de duels en de defensie stond direct goed onder druk. Het wachten was dan ook op een doelpunt van Raalter zijde want KHC ging enkele malen door het oog van de naald. Het was dan ook te danken aan goed keepers werk van doelman Steven Vond die KHC in die fase in de been hield. In de 8e minuut werd het verdient 0-1 na mistasten in de KHC defensie. KHC leek een zware avond tegemoet te gaan. Leroy Knol kreeg nog wel een dot van een kans om KHC op gelijke hoogte te brengen. Toen het even later 0-2 werd leek KHC op een grote nederlaag te worden getrakteerd want Rohda was heer en meester. Dit noopte trainer Kenan Durmusoglu tot ingrijpen. Hij wisselde een middenvelder in voor een verdediger om een grotere nederlaag te voor komen. Dit kwam het spel ten goede. Invaller Jorik Schuur die mocht starten i.v.m. een blessure van Cris Westerkamp bracht KHC in de 35e minuut terug in de wedstrijd. Met een droge schuiver tekende hij de 1-2 aan, dit was tevens de ruststand.

Na de thee met enkele wissels, Leroy Knol en Maurice Vespiani waren achter gebleven in de kleedkamer. En in hun plaats kwam Jeffrey Bos en Jesper Westendorp. En wie dacht dat KHC al verslagen was had het goed mis. Rohda was geen schim meer van de ploeg uit het 1e bedrijf en KHC kreeg het op de heupen. Vooral Jorik Schuur en de rappe Boaz Smits hielden de Raaltenaren goed bezig. KHC kwam langszij in de 60e minuut werd Jarron de Lange weggestuurd op rechts. Zijn uitstekende voorzet belande bij wederom Jorik Schuur die de 2-2 scoorde. Enkele minuten later werd een inzet van Schuur zelfs van de doellijn gehaald. KHC kreeg vleugels en kwam zelfs op voorsprong. In de 68e minuut kwam de bal via Boaz Smits bij Burak Alp die fraai 3-2 scoorde. Wat minuten later scoorde Jorik Schuur zelfs zijn 3e doelpunt van de wedstrijd, en maakt hij zijn faam als dinsdagavond voetballer weer waar. Burak Alp raakte even later alleen op de doelman afgaande nog de lat, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Wesley O’Niel uit Zeelwolde werd met applaus afgesloten want KHC had een geweldige prestatie geleverd.

Resumerend: KHC wist zich van een zichtbare nederlaag naar een uitstekende overwinning te knokken. Terwijl iedereen aan een afstraffing zat te denken rechte het de rug. Het kwam van een 0-2 achterstand terug tot een knappe 4-2 overwinning en daar was niks op af te dingen. Door deze overwinning plaatst KHC zich voor de 3e knokout ronde die gespeeld gaat worden in op 18 of 25 februari.

Zaterdag a.s. speelt KHC gewoon weer competitie. Het treed aan tegen Heerenveen, dat onze buren Dos Kampen trakteerde op een pittige nederlaag 4-1 zaterdag j.l. Zaak om attent en geconcentreerd de start te verschijnen. KHC zal punten moeten pakken om bovenin mee te willen blijven doen. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.45.

Verslag: Tjibbe van Dijk