Zalk wint van Alcides Meppel

In aanloop naar de wedstrijd tegen Alcides Meppel ging het eerste elftal van SV Zalk afgelopen zaterdag op de foto. Onder het mom ‘Geel dat staat iedereen’ zijn de mannen van Egbert Kragt voor de eeuwigheid vastgelegd, met op de achtergrond de skyline van Zalk.

Naar deze fotosessie ging het eerste elftal van Zalk met de bus naar Meppel toe. Waarvoor het eerst in de geschiedenis van beide clubs een ontmoeting op het programma stond. Door uitslagen op de andere velden eerder die dag, kon de ploeg uit Meppel een gedeelde koppositie innemen in de vierde klasse. Ook voor het IJsseldorp stond er wat op het spel, na verliespartijen tegen ULU Spor en ’s Heerenbroek. Zijn de punten hard nodig om aansluiting te houden met de middenmoot, zeker omdat je voor het eerst kunt degraderen uit de vierde klasse.

De aansluiting met de middenmoot lijkt Zalk minder zwaar te vallen dan de druk van de koppositie die de mannen uit Meppel hebben. Want in de 41ste minuut weet Sander Kuiper te scoren door een assist van Michel Hamer. Maar de club uit Meppel weet zich te herpakken en nog voor rust de gelijkmaker te maken door een doelpunt van Niels Hilgenga.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar hier dacht Aart Schreuder anders over. Hij weet vlak voor het einde van de wedstrijd het duel in Zalks voordeel te beslissen, met een schot in de kruising op aangeven van Michel Hamer.

Alcides – S.V. Zalk 1-2 (1-1)

41. Sander Kuiper 0-1

45+3 Niels Hilgenga 1-1

88. Aart Schreuder 1-2