Wederom een gelijkspel voor KHC in een matige pot voetbal

Foto: John Zoetebier

Op een koud en mistig Sportpark De Venen in Kampen kwamen KHC en Achilles’12 niet verder dan een 0-0 einduitslag. De Hengelose vereniging kwam deze week rond met onze trainer Kenan Durmusoglu die na 3 seizoenen stopt. De van de zondag overgekomen club doet het redelijk en staat verdienstelijk in de middenmoot. KHC dat vorige week ook gelijk speelde, is thuis nog steeds ongeslagen. Echter KHC heeft veel blessures, en de invallers krijgen hun kansen.

De wedstrijd ging matige van start met twee aftastende teams. In de 23e minuut de 1e echte kans voor KHC. Florian van de Wal bracht de bal voor het doel, en Durk van de Leest kopte de bal in de handen van de doelman. Hierna nog wat kleine kansen maar gescoord werd er niet. Achilles’12 kreeg op slag van rust wel een dot van een kans. Doelman Steven Vonk gleed buiten de 16 meter en veroorzaakte hiermee een vrijeschop rand 16. Jeroen Visscher van Achilles’12 schaarde zich achter de bal, en met een enorme poeier schoot hij de bal tegen de paal. KHC kwam hiermee goed weg.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Matig voetbal met af en toe wat opwinding. Steven Vonk behoede KHC met enkele uitstekende reddingen voor een nederlaag. De meeste opwinding was er in de 63e minuut. Karim Gabara die koud in het veld stond na een wissel, liep tegen een directe rodekaart aan wegens het maken van een slaande beweging. Gabara dupeerde hiermee wel zijn team want met 10 man werd het hard werken. Gelukkig voor KHC bleef het 0-0 en mag het met 20 punten en een verdienstelijke 4e plaats de winterstop in.

Resumerend: KHC en Achilles’12 maakten er zaterdagmiddag geen voetbalshow van. Voor het publiek dan ook een beproeving op een ijskoud Sportpark De Venen. Hopelijk komen er na de winterstop weer van jongens terug van hun blessure. KHC gaat de 1e weekend van januari naar Benidorm om zich voor te bereiden op de 2e seizoenshelft. Op 21 januari treft het thuis de Cocksianen van Midden Wetering.

Volgende week weinig voetbal op De Venen, waar we even tijd nemen om met een hapje en drankje het jaar af te sluiten. In de sporthal de Hoedervereniging met hun jaarlijkse tentoonstelling. Het 2e elftal en JO 19 spelen uit. Het 2e elftal speelt om 15.00 uur in Apeldoorn een bekerwedstrijd tegen Robur et Velocitas 2 in de knock out fase. JO 19 speelt uit in Heino en is bij winst kampioen. Na afloop schuiven ze aan in de kantine.

Verslag: Tjibbe van Dijk