KV Dos Kampen wint van Exakwa

Lelystad – Afgelopen zaterdag wisten de korfballers van KV DOS Kampen / Unique Waterontharders de winst en daarmee dus 2 punten te pakken tegen Exakwa. De ploeg uit Kampen hield de voorsprong lang vol en wist in de slotfase ook de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met een eindstand van 21-24 floot scheidsrechter G. van Garderen de wedstrijd af.

De korfballers van DOS namen het voortouw en kwamen al snel op een voorsprong. In het begin van de eerste helft wist DOS de voorsprong vol te houden, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft kwam de ploeg uit Lelystad weer aardig dichtbij. De ploegen gingen met een stand van 12-14 de rust in. DOS kwam sterk de kleedkamer uit met onder andere twee mooie afstandschoten van Iris van Dijk, waardoor de stand 12-16 werd. De korfballers van Exakwa wisten het verschil nog terug te brengen naar 16-17, echter wist DOS toch de wedstrijd naar zich toe te trekken met een eindstand van 21-24.

‘’Dit zijn 2 welverdiende punten. Ik heb veel passie en strijdbaarheid gezien bij de ploeg. Iedereen speelde goed, complimenten voor Alwin en Iris. Alwin die verdedigde erg sterk en maakte het zijn tegenstander moeilijk. Iris speelde aanvallend een goede wedstrijd door veel goals te maken. Op naar de laatste wedstrijd in 2022 tegen Rood-Wit.” Aldus trainer DOS Michael Jongman.

Volgende week zal het eerste team de strijd aangaan tegen Rood-Wit om 20.50 in de Reeve in Kampen.

Doelpunten DOS: Iris van Dijk 7x, Nikita Lewerissa 3x, Laureen Kok 3x, Dennis van Putten 3x, Daan Schinkel 3x, Camiel van Keulen 2x, Willemijn Korteschiel 2x, Matthijs Bastiaan 1x

Verslag: Lisa Manche