Set-Up verrast Avior in sfeervolle hal

IJsselmuiden – Zaterdag 21 januari stond de wedstrijd tegen Avior HS 1 uit Deventer op het programma voor de mannen van Set-Up IJsselmuiden. Vorige week hadden ze een goede pot gespeeld tegen Zwolle en men hoopte de goede sfeer en de juiste instelling mee te kunnen nemen naar vandaag om voor eigen publiek weer te knallen.

In de eerste set werd al snel duidelijk dat Set-Up er zin in had. Iedereen startte scherp en de eerste punten stonden binnen no-time op het scorebord. De pass lag goed en er werd goed verdedigd. Aan het net wist Matthias de juiste aanvallers op het juiste moment te bedienen en kon er dus veel gescoord worden. Avior wist even niet waar ze het zoeken moesten en uitte dat in frustratie waarop de scheids al voordat de set halverwege was een rode kaart trok. Het vele trainen op blokkeren de laatste weken begon de vruchten ook af te werpen. Zo gaf Set-Up in deze set geen onnodig punt meer weg. 25-15

Voor de tweede set waarschuwde Gaillard voor gemakzucht en hamerde erop dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was. En dat werkte want Set-Up ging weer volle bak en met veel energie het veld in. Door de goede sfeer en de focus wist men het voor elkaar te krijgen om een gaatje te slaan. Zo leek deze set veel op set 1 met een stabiele pass, goed spel verdelend werk en zo kon er lekker gerammeld worden op de aanvallende posities. 25-18

De derde set is dan altijd de moeilijkste, om na 2 gewonnen sets dat ultrahoge niveau vast te houden. Dat is dus deze keer niet gelukt. Avior kwam beter in de wedstrijd door minder service druk van Set-Up kant. Daardoor konden de aanvallers van de gasten beter uit de verf komen en begon de diagonaal het op de heupen te krijgen. Set-Up maakte er niet persé een potje van maar erg goed was het ook zeker niet. 17-25

De laatste set was het meest spannend. Nadat men elkaar weer opgepept had begon Set-Up weer vol goede moed aan de set. Na wat kleine foutjes in het begin van de set kon men al vrij snel wel weer aanhaken en ging het eigenlijk de hele set aardig gelijk op. Door dat Set-Up de service druk weer ging verhogen, kwamen men weer meer in eigen spel. Ook liet Set-Up zich niet van de wijs brengen door de wel hele strenge scheids die al de hele wedstrijd lang iedereen probeerde te overtuigen dat hij wel echt de baas was in de sporthal tijdens de wedstrijd. Het resulteerde in een kaartenfestijn en veel booeeh en aaaaah van de tribune. Zo werd ook de slotfase spannend daar de stand nog steeds gelijk op ging. Onder luid gejuich van de trouwe supporters werd de set binnengesleept op 27-25. O nee toch niet. De scheids vond het waarschijnlijk wel gezellig en besloot de bal die toch wel een halve meter binnen de lijnen bij Avior op de grond kwam uit te geven. Dus mocht men nog even door. Ook in de laatste punten werd de focus vastgehouden en werd met een mooi blok de set en dus de wedstrijd alsnog binnengesleept door Set-Up. 29-27.

Uitslag: H. van Dieren Set Up HS 1 – Avior HS1 | 3 – 1

Volgende week een vrije zaterdag en daarna op 4 februari weer thuis aantreden. Dan tegen SSS HS 2 uit Barneveld.