Jonathan van Marle keert terug naar KHC

KHC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jonathan van Marle. De 31-jarige aanvaller keert terug naar ‘De Venen’ waar het voetballen voor hem begon en komt over van IJVV.

Jonathan heeft altijd aangegeven terug te willen keren naar zijn KHC. De enige voorwaarde die hij hieraan stelde was dat hij nog een meerwaarde moest zijn voor zijn oude jeugdliefde en nu is het zover. De twee-benige, balvaste en (kop)sterke aanvaller is nog topfit en heeft een enorme drive om de komende jaren met KHC iets moois neer te zetten. Na één goed gesprek met de TC en de nieuwe hoofdtrainer Marcel van der Steege was Jonathan er dan ook snel uit. Dit is een perfect moment voor Jonathan, maar ook voor KHC, dat al een tijdje op zoek is naar aanvallende impulsen. De cirkel is rond.

Jonathan begon zijn voetbalcarrière op de velden van KHC. Na zijn jeugdopleiding maakte hij in 2009 op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. Dit was meteen het begin van een mooie opmars van KHC dat zich de jaren daarna omhoog werkte van de vierde naar de eerste klasse. In zijn eerste 4 seizoenen vond Jonathan 35 keer het net.

In 2013 pikte de toenmalige hoofdklasser WHC Van Marle op. Zes seizoenen, veel respect in Wezep en 72 officiële doelpunten verder nam VV Berkum de spits over van WHC. Daar trof hij in de hoofdklasse in twee (corona) seizoenen 10x doel. De afgelopen seizoenen speelt Jonathan voor IJVV en ook hier staat de teller na 1,5 seizoen op 23 goals. Nu vindt hij de tijd rijp om terug te keren naar ‘De Venen’ waar hij naast een aantal overige ras KHC’ers nog wat extra KHC DNA toevoegt.

Van Marle is na Reza Hosseini de tweede nieuweling voor komend seizoen.