SVZW maatje te groot voor strijdend DOS Kampen

DOS kon zich één helft redelijk meten met kampioenskandidaat SVZW, maar na rust kwam de extra klasse van “De Zwaluwen” er helemaal uit. De geelzwarten werden af en toe van het kastje naar de muur getikt en de score liep uiteindelijk op tot 5-0.

Op hetzelfde veld waar eerder in de middag DOS 2 met speelsgemak won van koploper SVZW 2 (0-4) begon de hoofdmacht ook gedreven aan de wedstrijd en kreeg het al binnen vijf minuten een hele grote kans om vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Door goed werk van Ayoub Lakhloufi kon Raymon Beuling alleen op de keeper af. In de zestien meter probeerde Raymon doelman Julian Bakker te omspelen, maar de goalie bleef goed naar de bal kijken en kon de bal net op tijd wegtikken. Niet veel later een fraaie combinatie tussen Allan Bakker en Klaas Jan Mulder, waarna een voorzet van Allan volgde. De inzet van Raymon werd tot corner gedegradeerd door de keeper. Opnieuw een zeer goede mogelijkheid.

SVZW was in de openingsfase niet veel minder, maar kon daarentegen geen kansen creëren. De eerste de beste kans in de 14e minuut werd meteen wel omgezet in een doelpunt. Een vlammend schot van Yessin Maskoul werd nog door Justin Bruins gepareerd, maar in de rebound kon Jasper Groothuis tegendraads binnen schieten. DOS was geenszins van slag en via een mooie en snelle aanval werd de volgende doelpoging ondernomen, waarbij Matthijs de Blok Ayoub wegstuurde. Zijn voorzet werd door Nick Hendriks over geschoten. In de 26e minuut stuurt Matthijs dit keer Raymon de diepte in. Hij schermt de bal goed af en vanuit de zestien drukt hij af, maar de bal gaat langs de verkeerde kant van de paal.

Ook Justin moest een paar keer optreden om diverse doelpogingen van SVZW onschadelijk te maken. Het bleef zo een open en aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken met kansen over en weer. De beste kans voor DOS was kort voor rust met een behendig passje van Ayoub op Allan. Een knap schot in de korte hoek kon met moeite door de doelman tot corner worden gekeerd.

Vrij snel na rust slaat SVWZ al toe vanuit een corner. Bij de eerste paal wordt de bal inlopend binnen gekopt door Maskoul. Enkele minuten later heeft Frank Smit een goede kans om de wedstrijd al in het slot te gooien, maar zijn inzet wordt fantastisch gestopt door Justin. DOS blijft geloven in een puntje en het krijgt ook zeker kansen om te scoren, waarbij naast Allan en Matthijs, met name Ayoub zich laat gelden. Telkens staat de doelman in de weg of gaat de bal net naast.

Een scherpe counter in de 72e minuut van SVZW zorgt er voor dat het kleine beetje hoop van de poelänten alsnog vervliegt. Smit weet de bal snoeihard in de kruising te schieten. Een defensieve fout van Martijn Barneveld, hij kopt de bal verkeerd terug op Justin, brengt de score via Smit op 4-0. Even later krijgt SVZW nog een strafschop die door Maskoul boven in het dak wordt binnen geknald.

Al met al een behoorlijk pak slag tegen één van de beste ploegen in de 1e klasse E. Hopelijk grijpt DOS Kampen aanstaande zaterdag de inhaalwedstrijd uit tegen WHC aan om de positie op de ranglijst te verbeteren. WHC liep in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Heerenveen (2-1) averij op in de strijd om de koppositie en zal alles op alles willen zetten om de schade te beperken. Genoeg ingrediënten voor een belangrijke pot voetbal in het Paasweekend.

Opstelling DOS Kampen: Justin Bruins, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Robin Mulder, Rick Diender, Nick Hendriks (52e Lucky Akot), Raymon Beuling, Klaas Jan Mulder (77e Ricardo Oostra), Matthijs de Blok, Ayoub Lakhloufi, Allan Bakker (81e Thomas Stam).

Door: Jan de Vries