DOS staat na spannende slotfase in Wezep weer met lege handen

Zaterdag trad DOS Kampen aan in Wezep voor een inhaalduel tegen WHC.
Het duel op sportpark Mulderssingel begon in een gezapig tempo. Met name de thuisploeg maakte, als nummer drie, een povere indruk. Terwijl de Wezepers bij een zege notabene nog een kans hadden op een periodetitel (mocht SVZW punten verspelen bij Noordscheschut). Beide ploegen kwamen dus matig uit de startblokken. Het was dan ook niet vreemd dat de openingstreffer via een dood spelmoment zou vallen. Al in de 6e minuut wist Stef van Oene van dichtbij een scherp aangesneden hoekschop van Sargon Gouriye binnen te werken.

Ook na de 1-0 behield DOS het meeste balbezit, maar veel deden de geelzwarten er niet mee. Behoudens een paar kleine mogelijkheden, wist het nauwelijks gevaarlijk te worden. Ook WHC bezat weinig vernuft om tot kansen te komen. Beide ploegen speelden zonder verrassing en inspiratie.

WHC speelde duidelijk niet als een nummer drie, laat staan als een kampioenskandidaat. Kortom, het werd al snel duidelijk dat WHC niet bepaald in topvorm verkeerde, maar dat lieten de cijfers vooraf eigenlijk al zien, want in de voorgaande zes duels werd slechts eenmaal een zege geboekt.

Wel wist de gastheer, wederom via een hoekschop, de voorsprong naar 2-0 te tillen. Op een wat ongelukkige wijze verdween de bal via een DOS-been achter doelman Justin Bruins. De Wezepers hebben inmiddels een abonnement op eigen doelpunten, het was al de zesde in negen duels.

Na rust leunde WHC op de 2-0 verkregen voorsprong en DOS was niet bij machte om maar enigszins te kunnen denken aan een aansluitingstreffer. De wedstrijd leek daardoor al behoorlijk op slot te zitten. Het publiek keek naar een vrij futloze partij die als een nachtkaars leek uit te gaan. Halverwege de tweede helft kon dit clichรฉ echter weer in de kast, want de spreekwoordelijke nachtkaars begon plots flink op te laaien. Allereerst was het nog Gouriye, die na een korte rush, de paal trof, waarna niet veel later DOS vanuit het niets via Raymon Beuling de aansluitingstreffer op het bord toverde (Beuling’s 50ste competitie doelpunt). Amper drie minuten later was het wederom juichen voor de vele meegereisde DOS-supporters. Klaas Jan Mulder trof van dichtbij raak: 2-2.

WHC die zichzelf in slaap had gesust, moest na de Kamper opleving, plots aan de bak. Het duurde even voordat de ploeg van Richard Karrenbelt weer een beetje ontwaakte. In de 76e minuut leek Gouriye op weg naar een treffer, maar vond ditmaal Justin Bruins op zijn weg die goed keeperswerk verrichtte.

In de slotfase golfde het spel op en neer en gingen beide ploegen voor de winst. Het leverde spannende momenten op. Zo kreeg DOS in de extra tijd twee flinke kansen om met de winst aan de haal te gaan, maar de treffer viel niet. Wat achteraf de laatste aanval van de wedstrijd bleek (90+6), werd DOS fataal. Een afgeslagen bal kwam terecht voor de voeten van Menno van de Worp. De WHC-invaller haalde vanaf rand 16 verwoestend uit. De afstandspoeier liet keeper Bruins volkomen kansloos: 3-2.

Wederom bleef DOS met lege handen achter. De komende duels wacht DOS opponenten die eveneens in de onderste regionen bivakkeren. Te beginnen komende zaterdag thuis tegen v.v. Heerenveen, aanvang 15:00 uur.