KHC verslaat koploper SVZW op effectiviteit

Voor afgaande aan de wedstrijd KHC – SVZW werd een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden trouwe supporter Cees Jongman.
Op voorhand zagen de KHC supporters het somber in. De vele mutaties wegens ziekte en blessures waren nou geen ingrediënten voor een overwinning tegen de koploper. De werkelijkheid werd anders zaterdagmiddag op een koud en guur sportpark De Venen.

KHC werd vanaf de aftrap goed onder druk gezet, en de verdediging van KHC moest volop aan de bak. Al in de 2e minuut ging een harde inzet van SVZW maar rakelings naast. Na 8 minuten spelen was er de eerste mogelijkheid voor KHC via een aanval van Durk van der Leest. Echter gescoord werd er niet. KHC belande vervolgens in een fase dat het alleen maar tegenhouden was. Dit lukte soms met kunst en vliegwerk. Op inzet bleef de ploeg in de wedstrijd en gaf het nagenoeg geen kansen weg. Wel belande een inzet van SVZW nog tegen de paal en kon Burak Alp vervolgens wegwerken. Vervolgens brak er een gouden fase aan voor KHC. Boaz Smits bereikte met een geweldige pass Burak Alp. Die kwam vervolgens over zijn tegenstander heen en haalde verwoestend uit 1-0. Twee minuten later werd het zelfs 2-0. Boaz Smits kwam goed door over de linkerflank en deponeerde de bal uiterst behendig in de rechter benedenhoek. Aan de andere kant ranselde invaller doelman Bryan Wielandt de bal uit de bovenhoek en kon het niet stuk voor KHC. De kleedkamer werd dan ook opgezocht met een keurige 2-0 voorsprong.

In de rust nog veel betrokken gezichten op de tribune en in de bestuurskamer. Zou KHC de voorsprong kunnen vasthouden tegen sterkhouder SVZW. KHC moest volop aan de bak, en bleef gegroepeerd achter de bal voetballen. Dat het soms met kunst en vliegwerk ging mocht de pret niet drukken. SVZW kreeg nog een paar kansen, maar was in de afronding veel te slordig. Ook KHC kreeg in de counter via Mitchell Hooisma nog mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Maximilaan van der Lei uit Dedemsvaart werd met applaus voor KHC afgesloten.

Resumerend: KHC heeft een uitstekende prestatie geleverd zaterdag tegen koploper SVZW uit Wierden. Op inzet en karakter gestreden voor iedere meter op het veld. Dat het daarbij vrouwe fortuna aan zijn zijde had was duidelijk. SVZW bracht te weinig en had een off day. KHC hoeft door deze zege minder naar beneden te kijken wat de ranglijst betreft. Ook de andere Kamper ploegen in de 1e klasse wonnen hun wedstrijd in deze o zo mooie spannende 1e Klasse E.

Volgende week speelt KHC een uitwedstrijd tegen de amateurs van Heerenveen. De wedstrijd in Heerenveen op Sportpark Sloatterwäld begint ( let op) pas om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bryan Huizinga uit Groningen.

Verslag: Tjibbe van Dijk