Voorbeschouwing DOS Kampen – Achilles’12

Zaterdag brengt het Hengelose Achilles’12 een bezoek aan sportpark De Maten. Een tegenstander die tot nu toe vrijwel het gehele seizoen gelijke tred hield met DOS. Al is het verschil voorafgaand aan de ontmoeting inmiddels twee punten in het voordeel van de Tukkers. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag in Emmen, staat er nu echt flink wat druk op de ketel. Naast Achilles zijn er nog drie concurrenten die strijden om de veilige plaatsen 7, 8 en 9.
7. DZOH 31 ptn. (-6)
8. Noord’schut 30 ptn. (+4)
9. Hulzense Boys 29 ptn. (-2)
—————————————————
10. Achilles ’12 29 ptn. (-6) p/d
11. DOS Kampen 27 ptn. (-13) p/d

Zaterdag kruisen Noordscheschut en Hulzense Boys de degens, terwijl DZOH op bezoek gaat bij KHC. De drie punten moeten dus op De Maten blijven om de missie van lijfsbehoud kans van slagen
te geven.

Programma resterende vier duels:

DZOH:
KHC (u) SVZW (t)
Heerenveen (u) Quick’20 (t)

Noordscheschut:
Hulzense B. (t) Epe (u)
Quick’20 (u) SVI (t)

Hulzense Boys:
Noord’schut (u) SVI (t)
WHC (u) DOSK (t)

Achilles ’12:
DOSK (u) KHC (t)
SVZW (u) Heerenveen (t)

DOS Kampen:
Achilles’12 (t) ASVD (u)
Go-Ahead K. (t) Hulzense B. (u)

De eerdere ontmoeting in Hengelo werd een verdiende en eenvoudige 2-0 zege voor de Hengeloërs. Weet u nog? Het duel begon destijds op het ongebruikelijke.tijdstip van 12:30 uur ivm met WK-duel van het Nederlands elftal tegen de VS later die middag. Overigens kan Achilles moed putten uit de laatste drie duels. Deze werden niet verloren en geeft wellicht het gevoel dat er een begin is gemaakt aan een goede serie.

Trouwens een saillant detail is dat de voormalige zondagclub dit seizoen tegen de Kamper clubs nog niet verloor. Een goed moment om dat te doorbreken, maar de daad bij het woord voegen is
voor de geelzwarten meerdere keren niet vanzelfsprekend gebleken. PASSIE, WERKLUST, MOUWEN OPSTROPEN…. Ach, zo kunnen we tal van strijdkreten uit de kast halen, maar dat gaan we niet doen. Mannen op het veld: Laat het maar zien! DOS-publiek: Laat je horen! Het cruciale duel op De Maten begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan de Vries uit Enschede.

Bron: DOS Kampen