Goede prestaties Kampenionjeugd in Hongarije

Het weekend van 16 – 18 juni was voor drie jeugdleden van tafeltennisvereniging Kampenion en hun begeleiders een van de sportieve hoogtepunten van het jaar. In Pápa, de Hongaarse partnerstad van Kampen deden zij op zaterdag 17 juni mee aan de Mini-Olympiade, het jaarlijkse sportevenement, waar jonge sporters uit de partnersteden van Pápa tegen elkaar strijden. Op het programma stonden o.a. ook atletiek, voetbal, teqball, touwtrekken en judo. Dit alles in het prachtige Pápai Sport Centrum.

In het tafeltennistoernooi kwamen Jamano en Nika van der Meulen en Ismay Kaptein in het strijdperk tegen sterke spelers vooral uit Hongarije. Jong Kampenion, allen uit het eerste jeugdteam van Kampenion, werd begeleid door trainer Jannick van den Broek en als coaches stonden Gerard Wessels en Sven Kaptein aan de zijlijn. De omstandigheden waren zwaar: het was erg warm en de Kampenionners hadden de dag tevoren een lange reis achter de rug.

In de meisjespoule verloor Nika van der Meulen eervol van Kiss Csenge, Hongaars kampioene < 14 jaar. Kiss Csenge was onverslaanbaar, zij won niet alleen goud bij de meisjes maar ook in het gemengde toernooi. De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Ismay Kaptein en Nika van der Meulen. Een zinderende strijd: Ismay won met minimaal verschil in de 5e en beslissende game. Zij kreeg een bronzen medaille.

Jamano van der Meulen stond goed te spelen, won een partij maar overleefde zijn poule niet. Het was een sterk bezet veld en Kampenion kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Het was jammer dat er niet meer verenigingen uit Kampen meegingen. Gerard Wessels zei daarover: “Als je er niet bij was, heb je beslist wat gemist!”

Het was een geweldig weekend voor Kampenion. Niet alleen het sporttoernooi stond op het programma. De Kamper deelnemers brachten ook een bezoek aan het prachtige Esterházy kasteel met een rondleiding in het Nederlands en vermaakten zich in het zwembad in Pápa met zijn spectaculaire glijbanen. Ook was er tijd voor een educatieve boswandeling en boogschieten. En ’s avonds konden de – enigszins vermoeide – benen los in de disco.

De organisatie in Pápa krijgt complimenten van de Kamper afvaardiging. De sporten, de slaapgelegenheid, en het eten en drinken waren prima geregeld. De reis werd gemaakt onder leiding van Gert Nijkamp namens de werkgroep Kampen – Pápa van de Stichting Kampen Internationaal. Voor Kampenion was het een weekend vol van sportiviteit, verbroedering en leuke contacten. Het was goed om te zien hoe de sporters van Kampenion kennis maakten met andere nationaliteiten en met de sport en cultuur in Hongarije.

Op de foto’s:
– de Kamper ploeg bij het Esterházy kasteel
– op het podium rechts: Ismay Kaptein
– in de zaal met rode shirts: Jamano en Nika van der Meulen en Ismay Kaptein.
(foto’s: © Gerard Wessels)