Voorbeschouwing Zalk – WVF 2

Westenholte, Voorst, Frankhuis. Het zijn drie dorpen uit de voormalige gemeente Zwollerkespel. Die besloten op 1 juni 1937 samen een voetbalverenging op te richten. De club omschrijft zich als “De Mooiste club van Zwolle” met maar liefst 1400 leden.

Toevallig is het dan ook niet dat de “Mooiste club van Zwolle” naar de “Mooiste club van Nederland” mag afreizen. Want voor het tweede team van WVF dat uitkomt in de reserve hoofdklasse, staat in de beker op het programma de buren uit Zalk.

Het is een echte bekerclash, waar de belangen voor de mannen uit Zwolle misschien wel groter zijn dan die van Zalk. Maar de 5e klasser zal zijn huid duur verkopen in deze wedstrijd, want een verlies partij kan al de knock out betekenen in deze bekerpoule. Waar van de vier clubs maar eentje doorgaat naar de volgende ronde.

Maar in Zalk vrezen ze wel voor een wraakactie vanuit Zwolse zijde. Want op 21 maart 1294 werd het kasteel van Voorst belegerd door de steden Deventer, Kampen en Zwolle met behulp van de ridders uit Zalk. Deze belegering zal ooit eens gewraakt moeten worden, zeker omdat de Heren van Voorst jarenlang boven hun deurpost hadden staan “Dit Zal’k nooit vergeten!”. Refererende aan de woorden die de voormalig kasteelheer van Voorst schreeuwde over de IJssel richting Zalk, naar de mislukte  belegering van het kasteel.

Zaterdag om 14.30 uur zal de aftrap van de wedstrijd SV Zalk tegen WVF 2  plaats vinden op sportpark “An de Steege” in Zalk.