Daijiro Chirino verhuist van PEC Zwolle naar Spanje

Daijiro Chirino vertrekt bij PEC Zwolle. De rechtervleugelverdediger maakt per direct de overstap naar CD Castellón, de club van de deze zomer uit Zwolle vertrokken trainer Dick Schreuder. De 21-jarige speler had nog een contract tot de zomer van 2025, waardoor de Spaanse club een transfersom betaalt aan PEC Zwolle.

Chirino maakte vorig seizoen in de uitwedstrijd bij Telstar zijn debuut voor de Blauwvingers en scoorde uit bij TOP Oss zijn eerste doelpunt. In totaal kwam Chirino tot 31 optredens in de hoofdmacht.

“We hadden Daijiro graag hier gehouden, maar soms kom je in een situatie waarin dit het beste is voor beide partijen. We zijn de onderhandelingen aangegaan met Castellón,” zegt Mark Coonen, technisch manager bij PEC Zwolle. “We hebben daarbij ook nog een mooi doorverkooppercentage bedongen. Bij deze wens ik Daijiro veel succes bij zijn nieuwe club.”