Flitsende start voor Set-Up

IJsselmuiden – Na een periode van voorbereiding en de bekerwedstrijden van vorige week, mocht men vandaag voor ‘het echie’ aantreden in eigen Oosterholthoeve tegen SV Dynamo HS 3. Tijdens de koffie was er even het schrikmoment voor Set-Up, omdat vrijwel iedere speler van de Apeldoornse ploeg moest bukken om de kantine in te komen. Coach Remco Bultman wees erop dat men juist ook daarom gebruik moest maken van eigen snel spel, wat over de gehele breedte van het net voor dreiging moest gaan zorgen.

In de eerste set werd al vrij gauw duidelijk voor het ervaren team van Dynamo dat men niet ‘even’ de punten mee naar Apeldoorn gingen nemen. Ondanks dat het spel van Dynamo kwalitatief gezien die set net wat beter was, bleef Set-Up de hele set tot aan de ‘big five’ boven de 20 goed bij. Het waren net de kleine foutjes aan Set-Up kant die hun de das om deden. En ondanks een setstand van 22-25 verlies, was Set-Up er zeker van overtuigd dat er meer in zat.

En er zat zeker meer in…. De tweede set hadden meerdere spelers van Set-Up het goed op de heupen. Onder leiding van de nieuwe libero Niek stond de passlijn als een huis. Elke bal werd neergelegd, waarna Matthias elke keer de gehele blokkering van Dynamo zoek speelde. Diagonaal Gerco kon de bal goed binnen de lijnen krijgen vandaag en puntenfabriek Bart benutte elk gaatje rechtdoor om de rechtsachter van Dynamo de bal op z’n schoenen te meppen. Onder luid gejuich werd punt voor punt binnengehaald. Eindstand tweede set: 25-16 winst.

Ondanks de dikke winst in de 2e set wist men dat eenieder scherp moest blijven. Coach Remco en assistent Marc hamerden erop dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, en dat men de taken goed moest blijven uitvoeren. De hele set ging het gelijk op. Eigenlijk was de derde set een kopie van de eerste, alleen het verschil dat Set-Up de boventoon voerde en de set deze keer naar Set-Up ging. 25-22

Het was duidelijk te merken dat Dynamo niet bij Set-Up kwam om afgedroogd te worden. Dat bleek vooral in het begin van de 4e set. De mannen uit Apeldoorn hadden zich even goed herpakt en

Set-Up begon de set niet helemaal scherp. Binnen no-time stond Set-Up 8-2 achter. Dit was het tijdstip waarop de Set-Up coach besloot het geheime wapen in te zetten: Serano Keijl vers van de overburen Reflex en hij liet zien hoe je in de 1e divisie door middel van serve even een set ombuigt. Mede ondersteund door trommelaar Dinant en kornuiten. Het duurde niet lang of Set-Up kwam bij Dynamo langszij, die uit onmacht de zoveelste spelverdelers wissel aanvroegen. Het was vrij snel duidelijk dat Set-Up deze set ook niet meer weg ging geven. 25-22

Met een goed gevoel en de eerste 4 punten op zak bedankten de spelers het trouwe thuispubliek voor hun komst en enthousiasme. Volgende week thuis en dan tegen C.S.V
Uitslag: H. van Dieren Set Up HS 1 – Dynamo HS 3 | 3 – 1