KHC maakt het zich onnodig moeilijk maar pakt wel de punten

Zaterdagmiddag j.l. moest KHC voor de 4e competitiewedstrijd thuis aantreden tegen het Friese FC Burgum, een fusieclub van vv Bergum en BCV. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen. Dit vanwege het overlijden van de moeder van onze vaste assistent-scheidsrechter en lid Andre Stempher. We wensen de familie Stempher alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

KHC begon goed aan de wedstrijd. Via uitstekend combinatie voetbal bouwde het al snel een veldoverwicht op. De 1e mogelijkheid was voor Boaz Smits die een harde inzet in de handen van de doelman zag belanden. Het wachten was dan ook op een treffer, want KHC was veel sterker. Die kwam er in de 18e minuut. Leroy Knol bediende Boaz Smits die fraai af ronde 1-0. KHC kreeg meerdere kansen, maar was slordig in de afwerking. Na bijna een half uur spelen werd de score opgevoerd. Via een prachtige individuele actie van Illias el Morabit werd het via een harde schuiver 2-0. Die zelfde Illias el Morabit kreeg wat later een enorme kans op de 3-0. Echter zijn harde inzet ging langs de verkeerde kant van de paal en zo bleef het bij een magere 2-0, want KHC was de bovenliggende partij gedurende de eerste speelhelft.

Na de rust een aanvallend KHC dat op zoek ging naar een volgende treffer. Echter het hanteerde daarbij veelvuldig de lange bal, en van goed combinatie voetbal was bijna geen sprake meer. Het maakte het zich zelf hierdoor erg moeilijk, want FC Burgum dat eigenlijk daarvoor kansloos was begon erin te geloven. Dat resulteerde uiteindelijk tot een aansluit treffer terwijl dit niemand meer had verwacht, rond de 80e minuut. KHC kreeg nog wat kansen, maar FC Burgum ging alles of niets spelen. De KHC defensie kwam plotseling handen en voeten tekort en KHC ging enkele keren door het oog van de naald. Ook werd er nog een bal van de lijn gehaald door Durk van der Leest. Scheidsrechter Richard Venekamp uit het Drentse Borger hield de sportieve wedstrijd goed onder controle.

Resumerend: KHC heeft gewonnen van FC Burgum, en dat was uiteindelijk dik verdiend. Maar wat maakte het zich moeilijk zaterdagmiddag door de wedstrijd niet in het slot te gooien. Maar goed uiteindelijk tellen de punten, en KHC gaat door deze winst partij aan de leiding in de 1e klasse F.

Volgende week is er een volgende bekerronde, maar KHC is helaas al uit gebekerd. Wel speelt het donderdagavond a.s. een oefenduel tegen Batavia in Lelystad aanvang 20.00 uur.

De week erna komt KHC in actie in Sneek. Daar speelt het dan haar 5e competitiewedstrijd, tegen het uit de 4e divisie gedegradeerde ONS Sneek. De Friezen staan op plek 4 en zullen resultaat willen halen. KHC kan dus een getergde tegenstander verwachten, want ONS is een club met de nodige ambitie. De wedstrijd op Sportpark Zuidersportpark aan de Alexanderstraat 2 D in Sneek begint om 15.00 uur.

Verslag: Tjibbe van Dijk