3-0 overwinning ‘s-Heerenbroek op VSCO’61

Zaterdag 14 oktober 2023,
De dagen ervoor was het nogal flink regenachtig geweest, maar tijdens de wedstrijdmiddag zelf scheen een heerlijk zonnetje en was er een heerlijk temperatuurtje. Het gras was wat langer dan normaal, aangezien de gemeente vrijdag niet kon maaien. De grasmat was te zacht en nat. Zo constateerde ook Gouden-Grasspriet-winnaar Wim van Ittersum, maar zoals hij al had laten optekenen in de regionale kranten; slecht gras bestaat niet! Maar toch, zo’n lange platgelopen mat, dat is iets waar beide teams last van hebben!

De wedstrijd begon wat rommelig, echter was het binnen een minuut al raak voor ‘s-Heerenbroek. De bal werd op het middenveld onderschept, Daan werd diep gestuurd en kwam direct 1 op 1 met de keeper te staan, hier wist Daan wel raad mee en werkte de bal met een beheerste lob tegen het net, 1-0! Daan was zo zeker van zijn lob dat hij al ruim voordat de bal de lijn gepasseerd was zich al juichend had omgedraaid. Een heerlijk begin van de groene draken!

Daarna hobbelde de wedstrijd voort en probeerden beide teams elkaar af te tasten, echter was het ‘s-Heerenbroek die de pogingen ook daadwerkelijk omzette in kansen. Jesper had een goede voorzet in huis, Björn kwam goed voor zijn man, alleen bleek de keeper nog een sta in de weg. Even later was het eenzelfde situatie: Jesper met de voorzet, alleen toen vond Daan de keeper.

Maar hoe zeggen ze dat ook alweer?: “De 3e keer is scheepsrecht”. Ja hoor, weer een aanval over de linkerflank; Jesper ontving de bal van het middenveld, kon direct een goede voorzet geven en Björn kwam voor zijn man in de 5 meter, nam de bal goed aan met links, draaide zijn as om en schoof de bal met zijn rechter beheerst in de korte hoek. 2-0!

Dat was ook tevens de ruststand. Een stand waar de groenhemden tevreden mee konden zijn. Weinig tot niks weggegeven en zelf goede kansen gecreëerd, waarvan 2 omgezet in een goal. In de 2e helft ging ‘s-Heerenbroek verder waar het gebleven was, geen kansen weggeven en kansen creëren. De 3-0 viel uit een indraaiende voorzet vanaf de rechterkant van Daan, Jesper kwam voor zijn man en wist de bal vlak voordat de keeper deze kon oprapen in het doel te werken.

Er werden nog een paar wissels doorgevoerd, om de druk erop te houden en dit is prima gelukt. VSCO kwam niet tot echte aanvallen en ‘s-Heerenbroek had gevoelsmatig de 3 punten al op zak. Wat het spel niet altijd ten goede kwam. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg Jesper nog een kans, maar vond de keeper op zijn weg en kon zijn middag niet belonen met een 2e goal, helaas! Ook de rebound was niet voor Rob weggelegd.

Niet veel later floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd. Een mooie 3-0 overwinning voor de groene draken. Een goede zege op de gele kanaries uit Oosterwolde. Met een tevreden gevoel kon men over op de gele kanaries in de kandelaar. (Want daarmee begon Freddie zaterdag zijn wedstrijdbespreking: gele kanarie is ook wel een Rotterdams woord voor een goud gele rakker; ofwel een biertje!) De kandelaar was deze middag/avond druk bezocht en ook onze gasten uit Oosterwolde hebben ons nog een lange tijd vergezeld in de kantine! Ook dat mag wel vermeld worden!

Met deze wedstrijd werd het 1e blok van de competitie goed afgesloten met 9 punten uit 4 wedstrijden! Waarin de ploeg heeft laten zien dat er goed mee gevoetbald kan worden in de 3e klasse. Want ook in de wedstrijd tegen VIOS kon ‘s-Heerenbroek lang partij bieden. Dat biedt vertrouwen voor het komende blokje tot de winterstop. Waarin de groenhemden moeten laten zien dat het geen beginnersgeluk was, maar dat ze daadwerkelijk een partij zijn die er toe doet in de 3e klasse.

Volgende week zaterdag (21 oktober) hebben de groene draken geen wedstrijd. Er staat een bekerronde op het programma. ‘s-Heerenbroek is daarvoor echter vrijgeloot en dus automatisch door naar de volgende ronde. (speeldatum een doordeweekse avond rond 15 november)

Op zaterdagmiddag 28 oktober spelen wij de volgende wedstrijd. Op ons eigen Broekerland staat de wedstrijd tegen Dieze West op het programma. Aftrap 14:30, wij hopen iedereen dan ook weer langs het veld te mogen verwelkomen.

Verslag: ‘s-Heerenbroek