DOS wint in kansrijke wedstrijd van FC Horst

In een uiterst aantrekkelijke en open wedstrijd hebben beide ploegen het publiek een vermakelijke pot voetbal voor geschoteld. DOS won terecht met 2-4, maar gezien de vele gemiste kansen had de uitslag een stuk ruimer uit moeten vallen.

DOS zet de tegenstander meteen op eigen helft onder druk en laat er geen gras over groeien met welke intenties het is afgereisd naar FC Horst. Tot doelpogingen leidt dit in de eerste tien minuten nog niet. In de 12e minuut is er de eerste mooie aanval welke uiteindelijk gevaar oplevert. Matthijs de Blok geeft af op Klaas Jan Mulder die de bal hoog voor geeft. Bij de tweede paal legt Allan Bakker de bal terug op Vincent Huisman. Hij schiet vanuit de draai de bal net voorlangs het doel. Waar DOS de bal heeft maar als een blaffende hond niet bijt doet FC Horst dat wel. De eerste de beste uitval is direct bijzonder dreigend. Met een prima steekbal van Wesley Ruiter komt Tim Schep oog in oog te staan met Fariz Mesud. Schep heeft vanuit de zestien meter een kans op de Kamper doelman te verschalken, maar Fariz weet de doelpoging onschadelijk te maken.

In de fase die daarop volgt creëert DOS zich maar liefst vijf (grote) kansen, maar er wordt er geen één verzilvert. Bij vier aanvallen is Allan betrokken, vaak dreigend en in kansrijke positie. Ook Vincent kopt eenmaal net naast. In de 38e minuut komt FC Horst vanuit het niets op voorsprong. Een corner van Matijn Blijenburg wordt voor het doel getoucheerd door Mark van der Bosch en komt zo bij de tweede paal terecht bij Matijs Valstar die de bal voor het intikken heeft. DOS weet de schade nog voor rust om te buigen. In de 40e minuut neemt Allan een corner. De afvallende bal wordt in het achterveld door Nick Hendriks van buiten de zestien meter opnieuw ingebracht richting het vijandelijke doel. De bal komt bij Twan Knul terecht die zich niet bedenkt en ineens uithaalt. Via de binnenkant van de paal rolt de bal het doel in. De tweede goal laat niet lang op zich wachten. Een prachtige diepe bal van Nick wordt op waarde geschat door Vincent. Hij neemt de bal perfect aan en schiet de bal direct richting de verre hoek waar het keurig binnenvalt. Daarna krijgt DOS nog twee grote mogelijkheden om de voorsprong voor rust te vergroten.

In de tweede helft is het spelbeeld onveranderd. Ook nu gaat het spel op en neer en zijn de kansen niet op twee handen te tellen, waarvan de meeste voor de geelzwarten. Het eerste doelpunt valt al snel. Matthijs brengt de bal hoog de zestien in. Keeper Tim Crama komt uit zijn doel, maar tast mis. De bal komt terecht bij Vincent die het leer vervolgens eenvoudig kan binnen koppen in een lege goal. Met 1-3 is de wedstrijd nog niet gespeeld en dat kan DOS grotendeels alleen zichzelf verwijten. Kansen worden niet benut. Het komt zelfs goed weg als scheidsrechter Kiremit een overtreding in de zestien door Job ter Burg door de vingers ziet. In de 70e minuut lijkt de 1-4 te vallen, maar de goal van Twan wordt wegens vermeend buitenspel afgekeurd hetgeen duidelijk niet het geval was.

FC Horst houdt hoop op een puntje en na het inbrengen van twee verse krachten neemt het ook wat meer initiatief in de wedstrijd. Het elftal van trainer John Martens wordt al snel beloond. Na balverlies van Klaas Jan aan invaller Nick Zandstra sprint de aanvaller richting het strafschopgebied. Met een prachtige pegel schiet hij de bal hoog en hard in de korte hoek tegen de touwen. De euforie van de thuisploeg is echter van korte duur. Vanaf de aftrap wil Horst druk zetten terwijl DOS de bal de zestien inbrengt. Het werktuig beland bij Vincent. Hij omspeelt doelman Crama en maakt zo zijn derde treffer en zijn eerste hattrick in het shirt van DOS Kampen.

Zo eindigt een attractieve wedstrijd in een 2-4 zege voor de poelänten. Na het verlies van Hierden tegen WVF (2-3) staat DOS op vijf punten achter koploper Hierden met een wedstrijd minder gespeeld. Aankomende zaterdag speelt DOS een thuiswedstrijd tegen IJVV. Deze derby begint om 18.00 uur.

Opstelling DOS Kampen: Fariz Mesud, Job ter Burg, Nick Hendriks, Robin Mulder, Klaas Jan Mulder, Lenhard de Velde, Steyn van Ark, Matthijs de Blok (84e Lucky Akot), Twan Knul, Allan Bakker, Vincent Huisman.

Door: Jan de Vries