Ongelukkige verlies partij voor KHC in Emmeloord

Op een guur en koud Sportpark Ervenbos in Emmeloord liep KHC zaterdagmiddag tegen een ongelukkige nederlaag aan. Tegen ploegen in de kop van de ranglijst moet je niet teveel tegenslagen hebben, want dan is punten pakken moeilijk. Eerder gebeurde dat tegen ONS uit in Sneek. Na de blessures van Burak Alp en Maurice Verpignani, viel ook nog eens Leroy Knol in de warming-up af wegens een spierblessure. Omzettingen dus, en dat kwam het spel niet altijd ten goede.

De wedstrijd begon heel ongelukkig voor KHC. Al in de 1e minuut van de wedstrijd wist Flevo Boys het net te vinden. De bal werd op de rechter flank geplaats, en gemist door een aantal verdedigers. De voorzet werd nog nipt tot hoekschop verwerkt. Vanuit de hoekschok werd de bal vervolgens binnen gekopt door Jelmer Dijkman van de thuisclub, al dan niet via het hoofd van een verdediger. KHC ging geschrokken op zoek naar de aansluittreffer. Husham Ali was dicht bij een treffer in de 4e minuut van de wedstrijd. Hij speelde zich knap vrij, en zijn harde inzet ging rakelings naast het doel. KHC trok het spel naar zich toe, en was veelvuldig in bal bezit. Echter tot grote kansen kwam het niet. Aan de andere kant behoede doelman Steven Vonk KHC voor een grotere achterstand. In de 25e minuut wist hij een harde inzet tot hoekschop te verwerken. KHC speelde in die fase te slordig, en leed teveel bal verlies. Gescoord werd er niet meer voor rust. Ruststand 1-0.

Na de thee een aanvallend KHC, echter het was te onnauwkeurig en dat bracht Flevo Boys in de wedstrijd. Boaz Smits die vorige week nog fantastisch speelde had zijn dag ook niet. En Flevo Boys kwam halverwege op 2-0. KHC nam teveel risico achterin, en Aran Nijboer van de thuisclub wist de score op te voeren. KHC kreeg nog was kleine mogelijkheden, maar kwam niet tot grote daden. Flevo Boys had de 3-0 nog op de schoen, maar gelukkig voor KHC wist doelman Vonk nog net de schoen tegen de bal te plaatsen. De jeugdige scheidsrechter Marouan Achamachi uit Damwoude hield de sportieve wedstrijd uitstekend onder controle.

Resumerend: Het zit KHC even niet mee. Teveel wisselingen zijn nooit goed voor de continuïteit van een team. Ook de vroege achterstand is een punt van aandacht, want dat mag natuurlijk niet gebeuren. Flevo Boys heeft een goed team, en de zege was uiteindelijk verdiend. KHC is zeker niet weg gespeeld, maar wist zaterdagmiddag te weinig te creëren om aanspraak te maken op meer.

Volgende week speelt KHC een thuiswedstrijd tegen het Groningse Marum. De tegenstander doet het nog niet al te best, en verloor zaterdagmiddag met 0-5 van Olde Veste. Het bivakkeert in de onderste regionen, en zal er zeker op gebrand zijn om daar weg te komen. KHC zal dus geconcentreerd aan de start dienen te verschijnen. En hopelijk keren er wat jongens terug van hun blessures. Gelukkig voor KHC is de bijna een jaar geblesseerde Jarron de Lange weer op de weg terug, want hij speelde of dat hij niet weg was geweest.

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint zaterdagmiddag om 14.45 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Robert de Wit uit Groningen.

Verslag: Tjibbe van Dijk