In beeld: PEC Zwolle gaat onderuit tegen NEC

De laatste thuiswedstrijd van 2023 is zaterdag voor PEC Zwolle geëindigd in een nederlaag. NEC bleek net voor rust en aan het begin van de tweede helft dodelijk effectief. Daardoor gingen de Zwollenaren met 1-3 onderuit.

De opkomst van beide elftallen was indrukwekkend. De stadionlampen waren uit, waardoor de 13.324 fans in het stadion hun telefoonlampje aan hadden. Het gaf, gecombineerd met ‘You’ll never walk alone’, een kippenvelmoment. Alles ter ere van de mensen die PEC Zwolle dit jaar zijn ontvallen.

De eerste kans van het duel was voor PEC. Younes Namli zag zijn poging naast gaan na een gevaarlijke actie. NEC leek al vroeg te scoren via Bram Nuytinck met een kopbal uit een hoekschop, maar daarbij werd buitenspel geconstateerd.  

Naarmate de eerste helft vorderde, bleef het spel op en neer golven. Daarbij dacht de Zwolse aanhang even te kunnen juichen toen Ody Velanas de bal op de lat schoot. Hij kreeg de bal na goed doorzetten van Lennart Thy, maar de Nederlandse Griek zag de bal via de lat terug het veld inkomen. De bal passeerde daarbij de doellijn echter niet. Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Jasper Schendelaar had al een aantal pogingen van Elayis Tavsan weten te keren, maar was kansloos toen de bal plotseling voor zijn voeten kwam: 0-1.

In de rust greep Johnny Jansen in met een dubbele wissel. Zakaria El Azzouzi en Eliano Reijnders kwamen in het veld, maar het waren de bezoekers die direct scoorden. Bart van Rooij zorgde voor 0-2 en voor een grote domper. PEC ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffers, maar die viel pas in het laatste kwartier. Younes Namli schoot de bal in de korte hoek binnen en bracht daarmee de spanning terug. Ferdy Druijf, die na zijn hattrick tegen Volendam in de basis mocht beginnen, was met een kopbal nog akelig dichtbij de gelijkmaker. In blessuretijd scoorde NEC uiteindelijk nog de 1-3 via Youri Baas. 

Volgende week wacht voor PEC de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Zondag wordt er om 16.45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax.  

Door: PEC Zwolle

Foto’s: Hans Smit