In beeld: IJVV verliest streekderby in eigen huis

In IJsselmuiden is zaterdag de streekderby tussen IJVV en WVF gespeeld. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 3-0 overwinning voor WVF. IJVV won de afgelopen weken vier wedstrijden op rij. De Zwollenaren bleven de laatste twee wedstrijden geheel puntloos. Om aansluiting met de subtop te houden in de 2e klasse H was winnen noodzaak.

Klokslag 15.00 uur traden beide ploegen aan op een winderig sportpark Den Uithoek. WVF begon goed en geduldig aan de wedstrijd waarbij IJVV op de counter loerde. Het is een schot van Job Goudbeek in de tiende minuut, die de keeper van IJVV met een uiterste krachtsinspanning uit het doel haalt.

WVF probeert een gaatje te vinden in het goed verdedigende IJVV, maar krijgt in de 20e minuut toch een tegenvaller te verwerken. Een corner aan de rechterkant van het veld wordt door oud WVF-speler Jarein Scheppers wederom ingebracht en komt prompt voor de voeten van de aanvoerder van IJVV, die beheerst binnenschiet en IJVV op een 1-0 voorsprong zet. WVF blijft daarna rustig doorvoetballen, maar ziet in de eerste helft niet dat dit beloond wordt met een aansluitingstreffer waardoor ze met een 1-0 ruststand de kleedkamer ingaan.

In de tweede helft werd Twan Rens vervangen door Luca Veldhoen en heeft WVF zich als doel gesteld om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Het is echter IJVV dat ijverig verdedigt. WVF heeft moeite om een gaatje te vinden en dwingt in de beginfase van de tweede helft nauwelijks kansen af.

Het is in de 60e minuut dat WVF een levensgrote kans krijgt, maar helaas spat de poging van spits Max Goudbeek uiteen op de lat. In de 70e minuut moet keeper Dani van der Gragt zich noodgedwongen laten vervangen door keeper Julian Zegeling en vlak daarna wordt Rob Schulte gebracht voor Ayoub Ben Ali Ahlaq.

In de 80e minuut krijgt WVF loon naar werken, Luca Veldhoen schiet de gelijkmaker binnen. Hoofdtrainer Jacob Grooten besluit om Ian Dusink en Hessel Berends in te brengen voor Guido Bakker en Max Goudbeek, om op zoek te gaan naar de winnende treffer. Het blijkt een gouden wissel te zijn geweest want het is invaller Hessel Berends die op aangeven van Luca Veldhoen de 1-2 binnenschiet en WVF op voorsprong zet.

In de laatste minuten van de wedstrijd probeert IJVV nog om de gelijkmaker te maken, maar WVF verdedigde goed waardoor IJVV geen grote kansen meer kreeg en WVF uiteindelijk de overwinning over de streep trok.

Door: Henri Zuidberg