Koninklijke onderscheiding voor de heer Cor van ‘t Hof [video]

De heer Cor Van ’t Hof is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Sander de Rouwe tijdens de jaarlijkse verkoopdag van de Gereformeerde Gemeente die plaatsvond bij de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen.

De heer Van ’t Hof was tot 2013 docent Nederlands aan de Pieter Zandt Scholengemeenschap. Na zijn pensionering bleef hij actief op school, eerst als vrijwilliger en later opnieuw als docent om het tekort aan leerkrachten op te vangen. Op 74-jarige leeftijd staat hij nog steeds voor de klas en biedt daarnaast persoonlijke ondersteuning aan leerlingen buiten reguliere schooluren.

Van 1978 tot 1982 was de heer Van ’t Hof gemeenteraadslid voor de SGP in ’s Gravenzande. Daarnaast heeft hij jarenlang jongeren begeleid in de Jeugdvereniging van de Gereformeerde Gemeente en als voorzitter van de SGP-jongerenvereniging in Noordoost-Friesland.

Als dirigent van het Noorder Jongerenkoor (1999-2008) en het schoolkoor van de Eben Haëzerschool heeft de heer Van ’t Hof een grote muzikale bijdrage geleverd. Hij biedt steun en begeleiding aan bewoners van het AZC en is voorzitter van het vrijwilligersinitiatief ‘Poortkerk naar Buiten.’