PVV Overijssel wil Chinese bussen van de weg.

De PVV Overijssel stelt naar aanleiding van een opgedoken video, waarin te zien is hoe een buschauffeur met een loszittend stuur de weg wordt opgestuurd, schriftelijke vragen aan gedeputeerde Boerman.

Ook wil de partij opheldering over levensgevaarlijke situaties, doordat de Chinese bussen stilvallen op gevaarlijke locaties.

“De Chinese bussen zijn levensgevaarlijk. Het is totaal onverantwoord om de weg op te gaan met een loszittend stuur of met de kennis dat je bus uit kan vallen op een spoorwegovergang. Dit is spelen met de levens van onze buschauffeurs en de reiziger!” Aldus Statenlid Joeri Pool.

De PVV wil dat de bussen van de weg worden gehaald en vervangen worden door de oude dieselbussen of door nieuwe bussen van Nederlandse bussenmakers.