Live talkshow: 100 jaar Bieb Kampen

Je verjaardag vieren in deze rare tijden, hoe doe je dat veilig en met zoveel mogelijk mensen tegelijk? ‘We bestaan 100 jaar! Zo’n bijzondere verjaardag willen we vieren met alle inwoners in de hele gemeente Kampen, maar hoe?’ vroeg het Bieb Bieb Hoera-team van Bibliotheek Kampen zich af. De oplossing werd gevonden in het vieren van heel veel kleine corona-proof feestjes. En op dinsdag 23 februari pakt de Bibliotheek uit met een live online talkshow.

Vol programma
‘Voor ons jubileum hebben we heel veel leuke dingen bedacht, maar er gebeurt nog zo veel meer vanuit de bieb,’ zegt Hoofd Feest en presentatrice Anne Marth Kuilder. ‘In de talkshow kunnen we er alles over vertellen en laten zien.’ Op het programma staan bijvoorbeeld de officiële opening van de tentoonstelling over 100 jaar Bibliotheek Kampen, maar ook de start van het nieuwe Informatiepunt en de winnaars van de Voorleeswedstrijd. En verder: Wat is er in de afgelopen 100 jaar gebeurd, wat gebeurt er nu, en hoe ziet de bieb eruit over nog eens 100 jaar?

Live talkshow: 100 jaar Bieb Kampen

Gezellige gasten
Anne Marth ontvangt samen met verhalenverteller en tafelheer Reijer van ’t Hul corona-proof diverse gasten zoals samenwerkingspartners Margriet Last van WIJZ Welzijn Kampen en Gooitske Zijlstra van Gooitz! met uitleg over een praktisch en een duurzaam project. Stadsdichter van Kampen Brigitte Wolthuis verzorgt een bijzondere bijdrage en wethouder Irma van der Sloot opent samen met directeur Annette Schol de tentoonstelling over toen, nu en toekomst van Bibliotheek Kampen. 
Ook voorleeskampioenen Gerson van der Maaten en Lionne Postuma schuiven aan, en Loes van Dijk van Lalaloes brengt een overheerlijke verrassing.
Kortom, een talkshow met veel gezelligheid, want een 100e verjaardag is natuurlijk heel bijzonder. 

Live uitzending
Vanuit Café Paatje in de Stadskazerne wordt de talkshow live uitgezonden door RTV IJsselmond en Kampenonline. Op dinsdag 23 februari, 16.30 – 17.10 uur, is deze te bekijken op www.bibliotheekkampen.nl/100jaar, op het YouTube-kanaal van Bibliotheek Kampen en op de kanalen van RTV IJsselmond en Kampenonline.