Wat een plaatje! Ruil “middag”

De spaaractie ‘Wat een plaatje!’ loopt al weer bijna op zijn einde. Wat genieten we, als medewerkers van het Stadsarchief, van alle fijne berichten die we op internet voorbij zien komen. En wat mooi om te zien hoe iedereen elkaar fanatiek helpt met het ruilen van ontbrekende plaatjes. We vinden het op hetzelfde moment echt heel jammer dat uiteindelijk niet iedereen een boek heeft kunnen bemachtigen.

We hadden echt niet verwacht dat het zo’n succes zou worden. Al die berichten op Facebook, advertenties op Marktplaats en in De Stentor, en dat de Vogel en Aquazoo in Winkelcentrum Penningkruid het episch ruilcentrum van de actie werd. Menigeen heeft zijn of haar boek vol gekregen door de inzet van Dick van Keulen. Nog steeds kunnen mensen terecht bij hem voor de plaatjes die nog missen.

Tekst gaat verder onder foto

Afsluitende coronaproof ruilmiddag

De spaaractie duurt nog tot en met 31 maart. Heb je dubbelen en heb je nog plaatjes nodig aan het eind van de maand? Lever je lijstje en de dubbelen voor 11 april in bij één van de beide de Jumbo’s. Dan gaan we in het Stadsarchief er mee aan de slag om jouw boek ook compleet te maken. Je kunt dan op donderdag 22 april of zaterdag 24 april jouw envelop ophalen bij het Stadsarchief in De Stadskazerne. Natuurlijk kun je ook je alleen je dubbelen inleveren als je je boek vol hebt, dan help je zo op deze manier de anderen hun boek vol te krijgen.

Dit zijn de stappen:

1. Jij stopt je dubbele plaatjes in een envelop.

2. Je schrijft je voor en achternaam duidelijk op de envelop.

3. Je schrijft ook op de envelop de nummers van de plaatjes die je nog mist.

4. Je levert je envelop vóór 11 april in bij Jumbo Penningkruid (bij de servicebalie) of Jumbo Hanzeplein (in de speciale inleverzuil).

5. Dan gaan wij bij het Stadsarchief aan de slag om je ontbrekende plaatjes bij elkaar te zoeken.

6. Op 22 of 24 april kun je tussen 10 en 12 uur jouw eigen ruilenvelop afhalen bij het Stadsarchief in De Stadskazerne.

7. Jij maakt je boek compleet.

We hebben nog een hulpvraag

Tot slot hebben we nog een vraag! We willen heel graag weten wie de dame is die op de voorkant van het plaatjesalbum staat. Wie herkent deze mevrouw in de Oudestraat? Stuur je een e-mail naar info@stadsarchiefkampen.nl.