RTV IJsselmond 14 april even uit de lucht

Aanstaande woensdag 14 april zal RTV IJsselmond door werkzaamheden tijdelijk uit de lucht zijn. Het betreft de TV en digitale radio uitzendingen van de omroep. De radio zal nog wel via FM te ontvangen zijn op de bekende frequentie 106.4mHz.

High Definition
De reden voor de werkzaamheden is het vervangen van de apparatuur in de uitzendstraat. RTV IJsselmond zendt momenteel uit in SD kwaliteit. Door vervanging van de zendapparatuur wordt uitzenden in HD mogelijk.

“De beeldkwaliteit gaat stukken beter worden. We zenden bij live registraties nu al uit in HD op Internet maar nog niet op TV. We zijn achter de schermen al een tijdje bezig met professionalisering. De website is al vernieuwd en binnenkort gaat ook de TV inhoudelijk op de schop.” Aldus Klaasjan Strengers één van de hoofdredacteuren van de omroep.

Tekst gaat verder onder foto

RTV IJsselmond storingsbeeld

Ziggo
De zogeheten decoder is geschikt voor HD doorgifte. Ziggo wil heel graag de lokale en regionale omroepen in HD doorgeven. Helaas is een (beperkt) aantal settopboxen nog niet in staat om deze signalen te verwerken. Nadat deze settopboxen vervangen zijn zal Ziggo, RTV IJsselmond in HD gaan doorgeven. Alle andere aanbieders die RTV IJsselmond doorzetten zullen dit wel al doen.