Kunstbende Overijssel organiseert zestien verschillende online workshops voor creatieve jongeren in Overijssel

De workshops zijn bedoeld voor alle jongeren van 12 tot en met 18 jaar oud met een interesse in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater. Deelname aan de workshops is gratis en opgeven kan via Kunstbende.nl/agenda.

· Donderdag 13 mei van 19:30 – 21:00 uur – Workshop Storytelling (Steenwijk / online)

· Zondag 16 mei van 12:00 – 19:00 uur – Workshops Freestyle Hiphop / Music, Business & DJ / Songwriting (Almelo / online)

· Zaterdag 22 mei van 12:30 – 14:30 uur – Workshop De Basis van Film (Zwolle)

· Zaterdag 22 mei van 15:15 – 17:15 uur – Workshop MY IDEAL FASHION WORLD (Zwolle)

· Zaterdag 29 mei van 16:00 – 18:00 uur – Workshop Street Photography (Kampen)

· Zondag 30 mei van 11:00 – 17:00 uur – Workshops Moderne Dans / Mixtechniek DJ / Schrijven & Performen / Hiphop / Improvisatietheater (Deventer)

· Zondag 6 juni van 13:30 – 15:30 uur – Workshops 2D & 3D Kunstinspiratie / Textiel & Techniek / Van Idee tot Song / Regie & Spel (Enschede)

KUNSTBENDE EN CORONA

Kunstbende Overijssel vindt het júist nu in coronatijd belangrijk om activiteiten te blijven organiseren voor jongeren. De richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd en wanneer kan, vinden de workshops fysiek plaats. Indien dit niet mogelijk is, worden de workshops online gehouden. Deelnemers worden schriftelijk op de hoogte gebracht.

KLUB KUNSTBENDE
Kunstbende is hét platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. In het voortraject kunnen jongeren door middel van gratis workshops en open podia kennismaken met een discipline, zichzelf ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn. Pas wanneer je er zelf klaar voor bent, kun je een act aanmelden en optreden op het podium tijdens de voorronde van Kunstbende Overijssel op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni in Poppodium Hedon te Zwolle. Winnaars krijgen een individueel coachingstraject of stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 2 oktober in Amsterdam.

Donderdag 13 mei van 19:30 – 21:00 uur – Workshop Storytelling (online)

Leer van Jasper de Bruijn hoe je een verhaal nou écht interessant maakt? Welke technieken gebruik je, hoe breng je het over en hoe ontwikkel je iets van basis tot een volledig verhaal? Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Jeugdtheaterschool Zwolle, Sociaal Werk de Kop en de Buze.

Zondag 16 mei van 12:00 – 19:00 uur – Workshops Hiphop Dans, DJ, Produceren en Songwriting (Almelo & online)

Ga met Hassani le Couvreur aan de slag met Freestyle Hiphop en krijg alle tools en technieken aangereikt om je dansen naar een nieuw level te brengen. Leer van Pyrodox met welke valkuilen, tactieken, netwerken en offers je te maken krijgt in je carrière als artiest. Ontwikkel met Rosalie Meijer je songwriting skills, zowel voor beginners als meer gevorderde schrijvers. Deze workshops worden georganiseerd in samenwerking met Studio 15 en Twentse Lente.

Zaterdag 22 mei van 12:30 – 14:30 uur – Workshop De Basis van Film (Zwolle)

Een dure camera is te gek, maar als je basis niet goed is, komt er nooit een goed eindresultaat. Ga met Jasper de Bruijn aan de slag met technische aspecten, regie, aankleding, cameravoering en editing. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Jeugdtheaterschool Zwolle.

Zaterdag 22 mei van 15:15 – 17:15 uur – Workshop MY IDEAL FASHION WORLD (Zwolle)

Lever een bijdrage aan het verduurzamen van de mode-industrie en verbind je passie aan dit onderwerp. Roos Herder en Iliana Holtland van Scrapfab hebben zelf ervaren dat ondernemen makkelijker is dan je denkt en daar willen ze jou graag meer over vertellen.

Zaterdag 29 mei van 16:00 – 18:00 uur – Workshop Street Photography (Kampen)

Leer van Ursula van de Bunte de basistechnieken van fotografie met een spiegelreflex camera door alles wat je om je heen ziet te fotograferen op straat. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Quintus Kampen en ’t Ukien.

Zondag 30 mei van 11:00 – 17:00 uur – Workshops Moderne Dans, DJ Mixen, Schrijven en Hiphop (Deventer)

Leer van Julia Heider wie je bent als Moderne Danser, Wantigga leert je als DJ hoe je de beste mixes maakt, talentvolle rapper Ness neemt je mee in het maken van de beste hiphoptrack, Johanneke ter Stege leer taalliefhebbers en songwriters hoe je je tekst het beste tot zijn recht laat komen en Emma Jansen gaat met Theatermakers aan de slag met improvisatie om tot een personage te komen. Deze workshopdag wordt georganiseerd in samenwerking met Burgerweeshuis, Theaterschip, Raster Jongerenwerk, De Nieuwe Oost | Pop en Studio Danzo.

Zondag 6 juni van 13:30 – 15:30 uur – Workshops Dans, Expo, Fashion en Muziek (Enschede)

Loop door Rijksmuseum Twenthe en ga zelf aan de slag met inspiratie in 2D en 3D kunst, laat Inge Meier je alles vertellen over de textielindustrie terwijl je door de Museumfabriek loopt, Didier gaat met muzikanten aan de slag om al jouw/jullie ideeën te vertalen naar een goede song en Anne de Blok leert je je theaterspel te verbeteren aan de hand van oefeningen en regie. Deze workshops worden georganiseerd in samenwerking met Concordia, Metropool, Winkinktheater en Muziekcentrum, Kaliber Kunstenschool, de Theatermakerij en Rijksmuseum Twenthe.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.