Boom van hoop voor getroffenen door corona (video)

Ginkgo Biloba. De boom van Hoop.
Terwijl de wereld om ons heen verandert, blijft deze boom bestaan.
Net als de herinnering aan de dierbaren die we verloren in coronatijd.
Wat we ook doen, ze zijn in onze gedachten. Elke dag.

Met het zichtbaar maken van deze tekst onthultde burgemeester Bort Koelewijn vandaag een gedenkplek voor getroffenen door Corona op de nieuwe algemene begraafplaats in Kampen. Op datzelfde moment gebeurde dat ook op andere begraafplaatsen in IJsselmuiden, Wilsum (inclusief ’s-Heerenbroek), Zalk, Kamperveen en Grafhorst.

Tekst gaat verder onder foto

Het corona-monument bestaat uit een Japanse notenboom, de Ginkgo Biloba, ook wel de Boom van Hoop en het symbool van de kracht genoemd. Dit was namelijk de eerste boom die terug is gegroeid na de vernieling van Hiroshima. Naast de boom wordt een natuursteen gelegd waar bezoekers iets achter kunnen laten of een kaarsje kunnen branden.