GGD IJsselland verlengt registratie in gele boekje

GGD IJsselland ontving afgelopen week weer honderden mensen die nog graag een registratie van hun vaccinatie in het gele boekje willen. “Daarom verlengen we deze mogelijkheid met twee weken. Tot en met donderdag 8 juli kunnen mensen die dat willen nog hun vaccinatie komen laten registreren”, zegt Sebastiaan van Buuren, projectleider Covid19 Vaccinatie. Dit kan bij alle vijf vaccinatielocaties op de woensdag en donderdag. Zonder afspraak en tijdens openingstijden. “En in Zwolle, in de IJsselhallen, kun je elke dag terecht. We merken dat daar de vraag heel groot is. Daarom breiden we hier uit van twee dagen naar alle dagen”, voegt Van Buuren toe.

Voor het alsnog laten registreren van de vaccinatie(s) is het nodig dat je je registratiekaart, identificatiebewijs en gele boekje meeneemt. “Je moet persoonlijk komen, want de coronavaccinatie moet persoonlijk gekregen zijn bij de GGD”, zegt Van Buuren. In het gele boekje komt een registratie met datum, vaccinatienaam en batchnummer, en stempel van de GGD. Voor coronavaccinaties die door huisartsen, ziekenhuizen of zorginstellingen zijn gegeven, kunnen mensen niet bij de GGD terecht.

Neem hiervoor mee:
1) je gele vaccinatieboekje. Heb je nog geen boekje of ben je het kwijt, dan moet je zelf een nieuwe bestellen via www.mijnvaccinatieboekje.nl. GGD IJsselland verkoopt geen boekjes.
2) de registratiekaart van je vaccinatie(s). Ben je deze kwijt, dan kun je bellen met de coronalijn 088 – 443 03 70. Je krijgt dan een nieuwe registratiekaart toegestuurd.  
3) een identificatiebewijs (paspoort, rijbewijs, ID-kaart).

Tot en met 8 juli kun je op woensdag en donderdag terecht op

  • Vaccinatielocatie Deventer, Runshopping Centre De Snipperling (Morres pand), Essenstraat 35. Tijd: 8.00 – 20.00 uur
  • Vaccinatielocatie Hardenberg, Evenementenhal, Energieweg 2. Tijd: 8.00 – 20.00 uur
  • Vaccinatielocatie Kampen, grote witte tent op het Burgemeester Berghuisplein. Tijd: 9.00 – 16.30 uur
  • Vaccinatielocatie Dalfsen, Kulturhus De Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108. Tijd: 9.00 – 16.30 uur

Tot en met 8 juli kun je op alle dagen terecht op:

  • Vaccinatielocatie Zwolle, IJsselhallen, Rieteweg 4. Tijd: 8.00 – 20.00 uur

De adressen van de locaties zijn ook te vinden op de website van GGD IJsselland.

Registratie bij eerste en tweede vaccinatie

Mensen die voor hun eerste prik of al voor de tweede naar een locatie van GGD IJsselland komen, kunnen meteen de registratie krijgen. Bij een tweede prik kun je ook de registratie van de eerste vaccinatie krijgen. Deze moet wel door een GGD zijn gegeven. Daarvoor is het noodzakelijk om het registratiebewijs van die vaccinatie mee te nemen. 

Fraudebestendig vaccinatiebewijs
De registratiekaart coronavaccinatie die je op de vaccinatielocatie krijgt, heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs. Het ministerie van VWS werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op Europees niveau wordt ontwikkeld. Het gele vaccinatieboekje voldoet niet aan deze eisen en heeft geen status als officieel vaccinatiebewijs in het kader van de coronavaccinaties vanuit de Rijksoverheid, ook niet als je de registratiekaart erin stopt. Dit is wat Rijksoverheid daarover zegt.

Informatie voor reizigers

Ga je op reis en wil je je goed voorbereiden? Kijk dan op www.wijsopreis.nl