Boeren pakken uit deze zomer

De boeren van IJsseldelta Boert Bewust pakken flink uit in de zomer, het bruist op de boerderijen van alle leuke activiteiten. Voor jong en oud is er van alles te zien en te beleven.

Zo kun je lekker verdwalen in een maisdoolhof, de boerderij ontdekken met een rondleiding van de boer of boerin of zelf meewerken op de boerderij. Kalfjes voeren, meerijden op de trekker of de koeien uit de wei halen, het kan allemaal. Voor de avonturiers is er een speciale natuursafari waarbij je de Big Five van de Pieperpolder gaat spotten. Creatievelingen maken tijdens de workshop schilderen op de boerderij een eigen kunstwerk en nemen dit mee naar huis.

De Boert Bewust-deelnemers in de IJsseldelta organiseren regelmatig activiteiten op hun erf om verbinding te maken tussen boeren en samenleving. Veel van de activiteiten zijn ook gericht op kinderen zodat zij zelf zien en leren waar hun eten vandaan komt. Alle informatie over de activiteiten en het aanmelden is te vinden op www.ijsseldeltaboertbewust.nl/activiteiten. De zomeractiviteiten zijn een initiatief van LTO Noord, Boert Bewust, ZLTO en Team Agro NL. Kijk voor alle landelijke activiteiten op www.boerenentuinderspakkenuit.nl