Symfonieorkest Fidelio onderdeel van Quintus

Symfonieorkest Fidelio wordt per 1 augustus 2021 onderdeel van Quintus, het kunstencentrum van Kampen, IJsselmuiden en de kernen. Dit betekent dat Fidelio na 32 jaar als zelfstandig orkest ophoudt te bestaan en onder de paraplu van Quintus verder gaat. De eigen identiteit krijgt een volwaardige plaats binnen de samenwerking.

Fidelio kampte de laatste jaren steeds meer met beperkte middelen en muzikale mogelijkheden. Onder de vlag van Quintus verwacht het orkest zich meer te kunnen ontplooien. Quintus krijgt met Fidelio een symfonieorkest onder haar dak waardoor muziekleerlingen gemakkelijk kunnen kennismaken met het spelen in een dergelijk orkest en zo orkestervaring opdoen. Uiteraard zijn bij Fidelio ook leerlingen die elders les volgen of al jarenlang zelfstandig spelen van harte welkom.

Het orkest werd in 1989 opgericht onder de naam Christelijk Kamper Symfonieorkest, met een jeugden een volwassenorkest. In 2018 werd de naam veranderd in Symfonieorkest Fidelio. Momenteel speelt Fidelio op twee niveaus: het A-orkest en het B-orkest. Quintus en Fidelio gaan ervan uit dat de samenwerking voor beide partijen goede resultaten zal opleveren en zijn dan ook blij met deze stap. Ben je geïnteresseerd of wil je wel eens komen luisteren, neem dan gerust contact op met Quintus of stuur een mail naar info@quintuskampen.nl. Vanaf donderdagavond 26 augustus repeteert Fidelio wekelijks aan de Vloeddijk 38. Belangstellenden zijn van harte welkom.