KHC moeizaam langs Lemelerveld (Wedstrijdverslag)

INGEZONDEN

KHC is er zaterdagmiddag in geslaagd de volgende ronde van de bekercompetitie te halen. Het deed dit middels een krappe 1-0 overwinning, die volkomen verdient was overigens. KHC maakte het zich onnodig moeilijk door wederom vele kansen te missen. Het had een enorm veldoverwicht en Lemelerveld kon er maar weinig tegenover brengen. Al in de 2e minuut een dot van een kans. Leroy Knol kopte de bal door op Husham Ali die vervolgens de bal half raakte en de kans verloren ging. Husham Ali kreeg in het verdere verloop van de 1e helft nog de beste kansen, maar was vaak ongelukkig in de afwerking.

Ook stond de jeugdige sluitpost van Lemelerveld een prima wedstrijd te keepen. Zo stopte hij een harde inzet van Jarron de Lange en tikte hij een hoekschop van Giorney Rojer over de doellat. De 1e mogelijkheid van Lemelerveld kwam pas in de 38e minuut, maar de harde inzet ging ruim voorlangs. KHC morste met de kansen, het had met de rust zeker al op een ruime voorsprong moeten staan gezien het veldoverwicht. Na de thee een verbeten aanvallend KHC dat op zoek ging naar een doelpunt, want bij een gelijke stand zou het Lemelerveld zijn die verder ging in de bekercompetitie. Het was uiteindelijk toch raak.

In de 67e minuut scoorde de jarige Durk van der Leest de terechte 1-0. Vanuit een door Husham Ali genomen hoekschop kopte hij de bal strak in de linker bovenhoek. In het verdere vervolg kreeg Lemelerveld toch nog een mogelijkheid om langszij te komen. Gelukkig voor KHC kwam het niet zover, en zou ook tegen de verhouding zijn geweest. In de laatste minuut nog een kans voor Sefa Yildirim, maar zijn inzet werd knap gepareerd door de uitstekende sluitpost van de Lemelervelders. Scheidsrechter Mike Blok uit Hattem floot een prima wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft de volgende ronde van de bekercompetitie gehaald. Na de prima overwinning op Lelystad’67, volgde er een geheel onnodige nederlaag tegen BeQuick’28. Ook in die wedstrijd miste het met name in de 1e helft vele kansen. Dat was zaterdagmiddag weer het geval. Dit moet dus beter, want zoiets kan je fataal worden in het verdere verloop van de wedstrijd. Zaterdag a.s. begint de competitie. KHC start met een thuiswedstrijd tegen Nunspeet.

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint pas om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bryan Huizinga uit Groningen.

Na afloop is er livemuziek in de kantine met onze huiszanger Jac Ruiten.