Actie-avonden in café de gelijkheid

Hebben alle mensen in Kampen dezelfde kansen? In wat voor een gemeente willen we leven? Welke oplossingen kunnen we met elkaar bedenken tegen ongelijkheid? Hoeveel ongelijkheid mag er bestaan? Wat gebeurt er als ongelijkheid toeneemt? Praat, denk en doe mee!

In ‘Café de Gelijkheid’ kun je meedenken, -praten en -doén. Dit tijdelijke praatcafé op het plein voor de Bibliotheek is drie maanden lang de plek om in gesprek te gaan over ongelijkheid in Kampen. Ongelijkheid in bijvoorbeeld onderwijs, op de woningmarkt, in het werk. Hebben alle mensen in Kampen dezelfde kansen? In wat voor een gemeente willen we leven? Welke oplossingen kunnen we met elkaar bedenken tegen ongelijkheid? Hoeveel ongelijkheid mag er bestaan? Wat gebeurt er als ongelijkheid toeneemt? 

Tekst gaat verder onder foto

Er zijn al door verschillende mensen belangrijke thema’s ingebracht. Deze zijn te bekijken en bespreken in het Café, tijdens de openingstijden van de Bibliotheek in De Stadskazerne, Oudestraat 216. (maandag t/m zaterdag, 9.00 – 17.00 uur)   

Wil je samen met ons aan de slag met deze thema’s, kom dan naar de actie-avonden: 

Maandagavond 25 oktober gaan we kiezen aan welke vorm(en) van ongelijkheid in Kampen wij met elkaar iets willen doen. Samen gaan we mogelijke oplossingen bedenken. Het wordt een avond vol inspirerende voorbeelden en grote ideeën. Als we een miljoen euro zouden hebben, wat zouden we dan aan ongelijkheid in Kampen kunnen doen? En hoe kunnen we klein en creatief met weinig geld aan een oplossing werken?

Eén week later, maandagavond 1 november werken we de concrete actie verder uit. Zodat we in november samen aan de slag kunnen om een vorm van ongelijkheid in Kampen tegen te gaan. 
Alle opbrengsten van het ‘actieonderzoek’ van Café de Gelijkheid schrijven we op en geven we aan de politieke partijen van Kampen. Dat doen we op een feestelijke slotavond, woensdag 24 november.Uiteraard met een lekker hapje en drankje.

Aanmelden: Gratis tickets te reserveren via de agenda op www.bibliotheekkampen.nl