Gerrit de Groot en onderhoudsploeg van AV Isala ’96 winnaars Kamper Vrijwilligersprijs 2021

Door middel van een video werden vandaag op de nationale dag van de vrijwilliger de winnaars van de Kamper Vrijwilligersprijs 2021 bekend gemaakt. Wethouder Jan Peter van der Sluis vertelde wie er heeft gewonnen en zal persoonlijk bij de winnaars langs gaan om de bokaal en bijhorende cheque te overhandigen.

In de categorie individu won Gerrit de Groot. De Groot is penningmeester van verenigingsgebouw De Kandelaar in ’s-Heerenbroek en scriba bij de Gereformeerde kerk Zalk en Veecaten. Daarnaast achter de schermen actief voor verschillende vereniging in en rondom ’s-Heerenbroek met o.a. het bouwen en onderhouden van internetsites, flyers maken en filmen.

“De jury heeft bewondering en waardering voor de veelzijdige inzet van Gerrit de Groot, naast penningmeester en scriba, is hij ook achter de schermen ‘digitaal’ actief; zo maakt hij uitnodigingen, repareert hij computers en maakt hij bedrijfsfilmpjes voor de diverse verenigingen in ’s-Heerenbroek”, uit het juryrapport.

De onderhoudsploeg van AV Isala ’96 won in de categorie groep. Een aantal oud leden zet zich wekelijks in om klussen op en rond de baan te doen, zoals het leggen van tegels, herstellen het van lampen en andere zaken die kapot gaan; maar ook snoeien, schilderen en het plegen van onderhoud aan gebouwen en het terrein er omheen. De baan en daaromheen ziet er door hen picobello uit en kan veilig gebruikt worden.

“De jury is erg blij met de inzet van deze groep vrijwilligers van AV Isala ‘96, die allerlei klussen oppakt die vanuit de vereniging aangedragen worden, maar ook de klussen die ze doen na afstemming met de gemeente”, uit het juryrapport.