Max Leeflang naar Go-Ahead Kampen

De 21-jarige Zwollenaar komt over van 3e divisionist Sparta Nijkerk en heeft bij Go-Ahead Kampen een contract getekend voor twee seizoenen tot en met de zomer van 2024. Max Leeflang is een multifunctionele tweebenige speler met een uitstekende mentaliteit die zowel centraal op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan. Zijn kwaliteiten zijn een goede inspeelpass, drive, goed schot en een prima inzicht. Zijn carrière begon in de jeugd bij Berkum. Daar viel hij op bij de scouts van PEC Zwolle. Van 2013 tot 2019 voetbalde hij bij PEC. Door weinig uitzicht op speelminuten in het 1e besloot hij in de winter naar hoofdklasser Berkum te verkassen. Het was een omleidingsroute om alsnog naar het betaalde voetbal te geraken, want een half jaar later in de zomer van 2019 haalde Go-Ahead Eagles hem binnen. Na 2 jaar Go-Ahead Eagles vertrok hij naar 3e divisionist Sparta Nijkerk. Max Leeflang: ‘’Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met de TC en hoofdtrainer Gert van Duinen. De ambitie van de club spreekt mij heel erg aan. Ik wou dichter bij huis gaan voetballen, maar wel op een goed niveau. Ik ben ook jeugdtrainer bij ASV Dronten en dit is voor mij een hele mooie combinatie. Als speler wil ik mij gaan door ontwikkelen. Daarnaast heb ik als doelstelling om naar de hoofdklasse te promoveren met GAK.’’

Foto: Dennis Bresser