Rijksrecherche ziet geen strafbare feiten bij mogelijke ondermijning Gemeente Belang Kampen

De Rijksrecherche heeft aan burgemeester Sander de Rouwe laten weten geen strafbare feiten te zien na de melding van mogelijke ondermijning bij de lokale politieke partij Gemeente Belang Kampen (GBK). Er zal dan ook geen onderzoek worden ingesteld, aldus de Rijksrecherche. “Ik ben blij dat er nu absolute helderheid is. Ik hoop dat daarmee de kous af is en er recht gedaan is aan de betrokkenen”, aldus de burgemeester.

“Als voorzitter van de gemeenteraad heb ik de fractievoorzitters toegezegd erop toe te zien dat deze melding snel door de desbetreffende instantie opgepakt zou worden en te bepleiten dat er zo spoedig mogelijk klare wijn geschonken zou worden. Dit leidde gistermiddag tot het bericht van de Rijksrecherche dat er geen sprake is van strafbare feiten. Er zal daarom dan ook geen onderzoek ingesteld worden. Ik heb betrokken partijen hierover gisteravond geïnformeerd.”