Toevoeging aan plaatjesalbum “Wat een plaatje!”

Een jaar geleden ontving toenmalig burgemeester Koelewijn het eerste exemplaar van het plaatjesalbum Wat een plaatje. We kijken als Stadsarchief Kampen graag nog even met je terug op deze spaaractie. 

ERRATUM 

‘Een boek zonder foutjes is nog nooit geschreven.’ Deze quote kwam ons ter ore toen we op een aantal foutjes werden gewezen die in het plaatjesalbum waren geslopen. Zo ontbrak bij twee gebruikte foto’s de bronvermelding Fotostudio Henk Woning. Dat willen we met dit erratum graag rechtzetten. We zijn daarnaast op nog een aantal andere (type)foutjes attent gemaakt. Ook deze hebben we verbeterd en op een bij het plaatjesalbum passend inlegvel verzameld. 

Een prachtige foto uit de jaren ’70 siert de achterkant van het inlegvel. De foto is gemaakt door Henk Woning van Fotostudio Woning. Henk Woning werd als fotograaf tussen 1970 en 2010 een begrip in Kampen. Duizenden keren heeft hij Kampen en haar inwoners op de gevoelige plaat vastgelegd. Henk Woning overleed op 21 mei 2021. 

Wil je dit Erratum toevoegen aan het plaatjesalbum? Er ligt een uitgeprint inlegvel voor je klaar in ons Informatiecentrum. Het inlegvel downloaden vanaf onze websitewww.stadsarchiefkampen.nl kan natuurlijk ook. Ons Informatiecentrum is op dinsdag en donderdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur. 

LIEVELINGSFOTO 

Op de voorkant van het spaaralbum staat onze lievelingsfoto. Maar de identiteit van de afgebeelde dame was ons niet bekend. Na onze oproep op social media ontvingen we een aantal aanwijzingen. Na goed kijken, onderzoek doen en foto’s vergelijken is de dame nu bij ons bekend. We hebben haar verrast met een ingelijst exemplaar van de foto. Zelf vertelt ze: “Ik kan me deze melkkan nog zo goed herinneren. Hierin haalde ik altijd melk op voor onze baby. We waren pas getrouwd en woonden net in Kampen.”

STICKERS 

Bijna wekelijks hebben we het nog over de spaaractie. We hebben namelijk nog best een stapel fotostickers liggen. Daar gaan we verderop dit jaar nog leuke dingen mee doen. Wat? Dat blijft nog een verrassing.