Bram van Enk en Nick van der Kooi verruilen Go Ahead Kampen voor IJVV

Met de 24-jarige Bram van Enk haalt IJVV een linksbenige centrale verdediger met veel opbouwende kwaliteiten in huis. In het seizoen 2016/2017 maakte Van Enk direct de stap vanuit de jeugd naar de hoofdmacht en verdiende hij daar meteen zijn sporen. In 26 competitiewedstrijden startte hij maar liefst zestien keer in de basis en bracht hij de teller in totaal op 1651 minuten. In de daarop volgende seizoenen was hij veelal basisspeler als centrale verdediger of als linksback. Ook dit seizoen maakte Van Enk al meer dan 600 minuten in de eerste klasse D waarin hij eenmaal wist te scoren. Na zes seizoenen Go Ahead Kampen kiest hij na de zomer voor een nieuwe uitdaging bij ons op Den Uithoek. De 28-jarige verdedigende middenvelder Nick van der Kooi geldt als een uiterst betrouwbaar slot op de deur. In het seizoen 2012-2013 debuteerde hij in het eerste elftal van de rood-gelen. Geleidelijk aan veroverde hij een basisplek en werd een hij een belangrijke schakel binnen het elftal. Met zijn gif en werklust bereikte hij in het seizoen 2015-2016 de tweede plek bij de verkiezing ‘speler van het jaar’ bij Go Ahead. Na zeven seizoenen eerste selectie deed Van der Kooi in de zomer van 2019 een stapje terug, waarna hij het seizoen daarop weer terugkeerde. Ook in het huidige seizoen is hij veelal basisspeler met 886 gemaakte wedstrijdminuten. Op 2 oktober jl. werd hij in de gewonnen wedstrijd tegen Bennekom gehuldigd voor alweer zijn 100e wedstrijd, een bewonderenswaardige prestatie. Voorlopig blijft het voor Van der Kooi bij negen seizoenen rood-geel, na de zomer draagt hij de rood-witte kleuren van IJVV.