Gemeente brengt locaties nieuwe laadpalen in kaart

Foto: Richard Tennekes

Het aantal elektrische auto’s neemt sterk toe. Voor deze auto’s zijn voldoende laadpalen nodig. De gemeente Kampen heeft daarom in kaart gebracht, waar laadpalen voor elektrische auto’s kunnen komen. Tot en met 25 maart kunnen inwoners via www.kampen.nl/laadpalen reageren op de locaties die nu in beeld zijn.

Voorwaarden voor locaties

Het is niet mogelijk om op iedere plek een laadpaal te plaatsen. Daarom is bij de locaties rekening gehouden met:

  • hoeveel ruimte er is voor een laadpaal
  • de ligging van de elektriciteitskabel
  • plaatsing zoveel mogelijk buiten het zicht
  • het verwachte aantal elektrische auto’s per wijk

Inwoners kunnen zelf een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Op de locaties die nu in beeld zijn komt niet direct een laadpaal. Dit gebeurt alleen als een inwoner hierom vraagt. De laadpaal komt dan op 1 van de plekken die nu worden gekozen.

Online kaart met locaties laadpalen

De locaties voor de laadpalen staan op een kaart. Daarop staan de laadpalen die er nu al zijn en de locaties voor nieuwe laadpalen. De kaart is beschikbaar via www.kampen.nl/laadpalen. In de online kaart met laadpalen kunt u op de nieuwe locaties klikken en reageren. Dit kan tot en met 25 maart.

Kaart met locaties in het stadhuis

Bekijkt u de kaart liever in het stadhuis? Dat kan ook. U kunt zich hiervoor bij het Klant Contact Centrum melden. Wilt u op een locatie reageren, dan kunt u daar direct uw reactie achterlaten. De reacties neemt de gemeente Kampen mee bij het definitief vaststellen van de locaties in mei 2022.

Laadpaal aanvragen vanaf april

Een laadpaal aanvragen is op dit moment niet mogelijk. Dit kan weer vanaf april via www.kampen.nl/laadpaal. Daar staan ook de voorwaarden. Voldoet u aan de voorwaarden, dan plaatst de gemeente een laadpaal op 1 van de vastgestelde locaties bij u in de buurt.