Verkiezingsavond in het stadhuis van Kampen

Op woensdag 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Voor belangstellenden organiseert de gemeente Kampen een verkiezingsavond in het stadhuis van Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1.

De stembureaus maken op 16 maart alleen een voorlopige telling van het aantal stemmen per partij. ‘s Avonds bij de verkiezingsavond wordt dan ook een voorlopige uitslag gepresenteerd. Rond 22.00 uur worden de eerste voorlopige stemmenaantallen per partij verwacht. Aan het einde van de avond is het voorlopige totaalbeeld op partijniveau bekend.

Centraal stemmen tellen

De stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen worden in de gemeente Kampen centraal geteld. Op donderdag 17 en vrijdag 18 maart wordt in het stadhuis de definitieve telling op kandidaatsniveau uitgevoerd. De voorlopige uitslag per kandidaat wordt op vrijdag 18 maart om 15.00 uur door het gemeentelijk stembureau vastgesteld.

Verkiezingsuitslag

Op maandag 21 maart is er om 10.00 uur een openbare zitting van het centraal stembureau. Dan wordt de definitieve uitslag bekendgemaakt. Dan is ook bekend wat de zetelverdeling is en welke kandidaten door voorkeursstemmen een plek in de raad krijgen.

De presentatie van de uitslagen wordt live uitgezonden. Meer informatie hierover volgt via de website van de gemeente Kampen en via de social media kanalen.

Uitnodiging verkiezingsavond

Datum: woensdag 16 maart

Tijd: de deuren gaan om 21.30 uur open en het duurt tot circa 00.00 uur

Plaats: stadhuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1

Informatie

Op www.kampen.nl/verkiezingen is meer informatie over de verkiezingen te vinden.