DOS verliest voor het eerst dit kalenderjaar

Iedereen wist dat het er een keertje van zou gaan komen. Sinds de komst van Johan Pitstra en Edwin Kwakkel had de hoofdmacht van DOS nog niet verloren. De laatste weken werd er in competitieverband gewonnen van KHC en De Merino’s. En halverwege de gestaakte wedstrijd tegen DZC ’68 staat DOS ook voor met 2-0. In de thuiswedstrijd tegen “De Zwaluwen” was het dan zo ver. En verliezen van SVZW kan en mag een keer. Maar het was niet nodig geweest.Vanaf de start golft de wedstrijd op en neer. Al in de eerste minuut duikt Allan Bakker op in de zestien meter. Met een fraai hakje sprint Joël Visscher richting de achterlijn. Zijn voorzet bereikt geen medestander. Rond de 10e minuut breekt Matthijs de Blok in het centrum door en snelt richting doelman Julian Bakker. De keeper weet met zijn been redding te brengen. Waar de geelzwarten in de beginfase kansen laten liggen is SVZW meteen trefzeker. Vanuit een corner weet Robin de Jong van dichtbij binnen te werken. Daarna probeert DOS de draad weer op te pakken, maar het legt te weinig energie in de wedstrijd om het SVZW moeilijk te maken. Af en toe lukt het om door de linies te glippen. Raymon Beuling, die vooraf gehuldigd werd voor zijn 100e officiële wedstrijd in het eerste elftal, nam in de 18e minuut goalie Bakker onder vuur. Zijn schot in de korte hoek werd tot corner gekeerd. Vanuit de corner kwam de bal al stuiterend bij Martijn Barneveld terecht. Zijn kopbal ging net over het doel. Daarna kabbelde de wedstrijd voort en het werd pas weer interessant in de laatste tien minuten voor de theepauze. Een prachtige voorzet van rechts door Klaas Jan Mulder werd keurig gecontroleerd door Allan. Met rechts krult hij de bal richting de verre hoek, maar de bal gaat net naast het doel. Een paar minuten later bediend Raymon met een knappe diepte cross pass Allan. Hij trekt naar binnen, dreigt twee keer te schieten, wordt dan aangetikt. Een vrije bal op een mooie positie lijkt een logisch vervolg, maar de verder goed fluitende arbiter Tyler geeft voordeel wat er helaas niet komt.In de tweede helft gaat het niveau van de wedstrijd door waar het was gebleven. Met soms dreiging in de zestien meters, maar tot kansen komt het zelden. Bij DOS komt het gevaar enkele keren van Klaas Jan die combinerend en met snelheid over rechts de bal goed het strafschopgebied inbrengt. Zo ziet Allan zijn inzet voortijdig geblokt worden door een been van de tegenstander. In de 72e minuut is SVZW te vinden op de helft van de poelänten, maar DOS weet de bal al snel weer te veroveren. De bal wordt teruggespeeld op Joël en DOS lijkt weer aan een nieuwe opbouw te gaan beginnen. Joël tikt de bal veel te slap terug op keeper Kevin Dijkstra, waardoor Lars van Putten er makkelijk tussen kan komen en de bal in het doel kan rossen. Meteen brengt DOS een extra aanvaller in de persoon van Mark Sollie. Hij krijgt al snel een enorme kans, maar zijn schot van dichtbij gaat over het doel. In de 79e minuut wederom een scherpe voorzet van Klaas Jan die perfect in de loop meegenomen wordt door Raymon en ook wordt binnen gewerkt. Het gejuich van het DOS publiek is van korte duur want scheidsrechter Tyler zag een handsbal bij de aanname.In de laatste tien minuten ging DOS vol op de aanval. Alles of niks. Een schot van Allan werd door de uitstekend keepende doelman Bakker met zijn vuisten gestopt. Mark was met een halve omhaal in de vijf meter ook dichtbij een doelpunt. Weer stond de doelman in de weg. In de rebound weet Raymon bij de tweede paal alsnog op subtiele wijze de bal tegen de touwen te schieten. In de extra tijd weet DOS nogmaals groot gevaar te stichten in de zestien. Een doelpoging wordt in het strafschopgebied volgens veel spelers van de geelzwarten met de hand getoucheerd, maar de goed opgestelde leidsman Tyler wuift dit weg. In de tegenaanval ontstaat er een overtal van het elftal van trainer Joram Hendriks die goed wordt uitgespeeld, zodat invaller Maarten Jansen de eindstand op 1-3 zet. Veel tijd om bij deze nederlaag stil te staan hebben de trainers Pitstra en Kwakkel niet. Dinsdag wacht al weer een uitwedstrijd tegen DTS ‘35 Ede.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Klaas Jan Mulder (83e Burak Öztürk), Martijn Barneveld, Nick Notrot (75e Mark Sollie), Joël Visscher, Burak Alp, Ruben Meijer, Matthijs de Blok (65e Robin Mulder), Raymon Beuling, Twan Knul, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries