Ten Brinke Set-Up wint wederom van Zwolle

Na het doordeweeks 3-1 verlies tegen VVH, stond op zaterdagmiddag 17:00 uur de uitwedstrijd tegen Zwolle op het programma. Het beloofde weer een spannende wedstrijd te worden, want in de 1e Divisie kan iedereen van elkaar winnen. De tribune stroomde vol met supporters van zowel Zwolle als IJsselmuiden. De eerste set ging van start. Set-Up dwong direct de eerste punten af door een goede pass en prima ‘side-out spel’. Door een sterke servicedruk van de mannen uit IJsselmuiden kon Zwolle de pass niet goed naar het net brengen, waardoor een set-up naar ‘hoog buiten’ – dus naar de buitenaanvaller – vrijwel de enige oplossing was. Set-Up verdedigde goed, en kon het dankzij het enthousiasme en de vechtlust zakelijk afmaken. De eerste set won Set-Up met 22-25. Ook de tweede set waren de IJsselmuidenaren scherp en gebrand om elke bal te scoren. Er werd goed druk gezet en weinig servicefouten gemaakt. Ook de blokkering werd goed dichtgezet, waardoor Zwolle echt geen enkele kans had om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Set-Up won de tweede set met een eindstand van 19-25. De derde en vierde set waren echter, echt anders. Set-Up begon slordig, waardoor de Zwollenaren de kans kregen om zich weer in de wedstrijd te vechten. Deze kans lieten ze niet liggen. Zwolle begon beter te spelen, en liep uit in punten. Hierdoor draaiden de rollen om, begon Zwolle beter te serveren en kon Set-Up de pass niet brengen. Het lukte de IJsselmuidenaren niet zich te herpakken en maakten te veel eigen fouten. Zwolle trok zowel set 3 als set 4 naar zich toe met 25-18 en 25-16. Toch wist IJsselmuiden de wedstrijd nog naar haar hand te zetten. Er werd zelfverzekerd gespeeld en mede dankzij haar troefkaart won Set-Up de wedstrijd met grote klasse. Wat is dan die troefkaart? Enthousiasme van IJsselmuidenaren. Binnen het eigen team, maar ook op de tribune. Prachtig om te zien hoe de supporters helemaal losgingen bij elke punt die Set-Up scoorde. De wedstrijd werd gewonnen en beslist door Set-Up met 7-15. Set-Up staat nu op plek 7. Volgende week zal Set-Up het opnemen tegen Apollo 8 in Borne.

Uitslag: Voorsterslag/VC Zwolle HS 1 – Ten Brinke Set-Up HS 1 | 2 – 3