Kampenion 1 én 2 stijgen naar koppositie

Op de foto: Mark Hankel, Julian Plette en Gert-Jan de Lange. Foto: © G. Wessels

Afgelopen zaterdag deden de beide in de landelijke competitie spelende teams van tafeltennisvereniging Kampenion goede zaken. Zowel het eerste als het tweede team kwamen in actie tegen de koploper van resp. poule B van de 2e divisie en poule A van de 3e divisie. Dit leverde twee maal een dikke overwinning op en de sprong naar de eerste plaats.Kampenion 1 speelde thuis tegen deBoer Taverzo 3 uit Zoetermeer, dat tot dan toe aan kop stond. Julian Plette en Gert-Jan de Lange wonnen hun drie partijen en Mark Hankel won er twee. Plette staat nog steeds op 100%. Met deze overwinning met 8 – 2 staat Kampenion nu aan kop; in plaats van drie punten achter nu drie punten voor op de concurrent, deBoer Taverzo 3.Om twee redenen had het publiek een uitstekende, hartverwarmende middag: tafeltennis van hoogstaand niveau en de verwarming in de zaal was weer in orde.Komende zaterdag reist Kampenion 1 naar het Brabantse Boxtel voor de wedstrijd tegen Taverbo 2 dat onderaan staat.

Kampenion 2 speelde ook thuis en haalde de maximale score: 10 – 0 tegen Assen 2, tot dan toe de koploper. Dat het geen walk-over was voor Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Robin Lieftink bleek uit het feit dat vier partijen over de maximale vijf games gingen waarvan twee met het kleinst mogelijke verschil. Kampenion 2 heeft de koppositie van Assen overgenomen en staat nu drie punten voor op de nummer 2, Swift (D) 1.Komende vrijdag wordt het weer spannend: dan spelen de heren in Deventer tegen Swift (D) 1.

Het eerste jeugdteam speelde ook thuis, en verloor met 2 – 8 van Emmeloord 1. Siebe van Dijk wist een puntje binnen te halen en samen met Mees van Dijk won hij een van beide dubbelspelen. Aanstaande zaterdag wacht de wedstrijd in Staphorst, tegen koploper Staphorst 1. Dat wordt lastig dus.

Het tweede jeugdteam heeft het moeilijk in de 4e klasse. Het verloor met 10 – 0 in Wijhe. Komende zaterdag gaat het hopelijk beter, thuis tegen Heino 1, dat een plaatsje hoger staat. Aanvang: 14.00 uur. Locatie: De Maten 6.

Naast de landelijk spelende teams heeft Kampenion nog zes seniorenteams die in de regionale competitie uitkomen. Zij spelen in de Hoofdklasse, 1e klasse (twee teams), 2e, 4e en 5e klasse. Van deze teams wist in de afgelopen week alleen Kampenion 3 een overwinning binnen te slepen.